Orbán Viktor: Tragédia lenne, ha most nem zárnánk - Újabb részleteket árult el a szigorításokról a miniszterelnök

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: Tragédia lenne, ha most nem zárnánk - Újabb részleteket árult el a szigorításokról a miniszterelnök Orbán Viktor a szigorításokról szólva kijelentette: nem volt más választásuk, mert a járványügyi szakemberek azt mondták, "tragédia lesz", ha nem lépnek. Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor március 5-én, pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk."

Tragédia lett volna, ha nem lépnek most
A korlátozásokkal kapcsolatban bejelentette: a bölcsődéket egyelőre megpróbálják nyitva tartani, a virágosok pedig a nőnapra tekintettel március 8-án még nyitva lehetnek.Orbán Viktor a szigorításokról szólva kijelentette: nem volt más választásuk, mert a járványügyi szakemberek azt mondták, "tragédia lesz", ha nem lépnek.

Olvasd el ezt is!
Március 8-tól bezár az ország: Ezekre a szigorításokra számíthatsz hétfőtől »


A nemzeti konzultáció után tervezik meg a nyitást
Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvét környékén nyithassunk - fogalmazott, jelezve, hogy március 15-ig várják a véleményeket a nyitásról szóló konzultációhoz, és az ezt követő héten megtervezik, hogy húsvétkor milyen fokozatos lépésekkel tudnak nyitni.

Az óvodák és általános iskolák zárnak, a bölcsődék nyitva maradnak
Megerősítette: az óvodák és az általános iskolák bezárnak, ugyanakkor a bölcsődéknél a fertőzések egyelőre olyan alacsony számot mutatnak, hogy azokat megpróbálják nyitva tartani.

Olvasd el ezt is!
Maruzsa Zoltán a lezárás részleteiről beszélt pénteken: Ez lesz az óvodákban, iskolákban március 8-tól »


Az élelmiszerboltok és a kerti munkához szükséges eszközöket áruló boltok nyitva maradnak
Közölte: az élethez szükséges szolgáltatások, így az élelmiszerboltok és a tavaszi kerti munkához szükséges eszközöket áruló boltok nyitva lesznek, de minden másnak, így az éttermeknek, kaszinóknak, szállodáknak, műszaki- és szórakoztatócikkeket árusító boltoknak mind be kell zárniuk.

Virágboltok eladhatják a készletet március 8-án, nőnapkor
Közölte azt is: a nőnapra tekintettel március 8-án, hétfőn a virágboltok nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk.

További részleteket majd a tervek szerint péntek délután megjelenő kormányrendeletből fogunk megtudni.

Tömeges oltás - Problémák
Közben csütörtökön elkezdték kiküldeni a behívó sms-eket a 18-60 év közötti krónikus betegeknek a tömeges oltásra, de péntekre több probléma is adódott a rendszerrel - Erről itt írtunk részletesebben »

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.03.05