Országos tisztifőorvos: Már az ország minden területén van koronavírusos beteg

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Országos tisztifőorvos: Már az ország minden területén van koronavírusos beteg Jelenleg 58 regisztrált koronavírusos beteg van Magyarországon, de beléptünk a csoportos megbetegedések szakaszába, mondta el Müller Cecília a szerdai sajtótájékoztatón. Jelenleg 58 regisztrált koronavírusos beteg van Magyarországon, de beléptünk a csoportos megbetegedések szakaszába, mondta el Müller Cecília a szerdai sajtótájékoztatón.

Nem lesz járványtérkép
Mint az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, továbbra sem gondolják, hogy közzé kellene tenniük a járványtérképet, de annyit elárult, már az ország minden területén találtak koronavírusos beteget, ugyanakkor közelebbit nem szeretne róluk elárulni, mert nem tartja helyesnek, ha ebben a helyzetben ezek az egyébként szerinte könnyen beazonosítható emberek még külön vegzatúrának is ki lennének téve.

Mindenki maradjon otthon, különösen az idősek
Mindemellett ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a vírus gyorsan terjed, ezért fontos, hogy mindenki betartsa a korlátozó javaslatokat, és ne menjen utcára, közterekre, tömegközlekedési eszközökre - és ez különösen az idősebb korosztályra vonatkozik, akik a legnagyobb veszélynek vannak kitéve.

A fiatalokat pedig arra kéri, az nem jó ötlet, hogy a szórakozóhelyek bezárása miatt házibulikat tartanak - e helyett érintkezzenek inkább online.

A tesztelés nem gátolja a járvány terjedését
Ami a tesztelést illeti, Müller Cecília elmondta, elvégezhetnének bármennyi vírustesztet, az nem csökkenti a járvány terjedését, mindazonáltal természetesen folyamatosan rendelik a teszteket, hogy a szükséges vizsgálatokat elvégezhessék a gyanús eseteken.

Egyelőre nem lesz kijárási tilalom
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, egyelőre nem tervezik a város, városrészek lezárását vagy kijárási tilalmat, de lehet, hogy ennek is eljön majd az ideje. 

Ez is érdekelhet!
Orbán Viktor: Húsba vágó döntéseket hoztunk - A miniszterelnök rendkívüli bejelentése szerda délután »


Forrás, fotó: Facebook/Magyar Kormány

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.03.18