Öt hónapos babájával a karján szállította le a kalauz az anyukát a fóti vonatról - Ezért nem hagyta, hogy tovább utazzanak

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Öt hónapos babájával a karján szállította le a kalauz az anyukát a fóti vonatról - Ezért nem hagyta, hogy tovább utazzanak Nem működött több automata sem a Nyugatinál, ezért egy háromgyerekes édesanya úgy gondolta, majd a kalauznál vesz jegyet a vonaton. A kalauz azonban pótdíjat is akart fizettetni vele. Nem működött több automata sem a Nyugatinál, ezért egy háromgyerekes édesanya úgy gondolta, majd a kalauznál vesz jegyet a vonaton - rosszul gondolta.

Problémák a jegykiadó automatáknál
Mint arról a Blikk beszámolt, Popovics Nikolett május elsején a Nyugati Pályaudvaron akart felszállni a kora esti fóti vonatra, de a jegyvásárlásnál nem várt akadályokba ütközött. Az automaták közül több nem működött, és mire sorra került az egyik működő automatánál, akkor derült ki, hogy papírpénzt nem fogadott el a gép.

Nem fizette ki a pótdíjat
Ezért jobb híján úgy döntött, felszáll a vonatra - karján az öt hónapos babájával -, és majd ott megveszi a jegyet a kalauztól. A kalauz azonban nem csak a jegy árát akarta kifizettetni vele, hanem a 8 ezer forintos büntetést is, amit az anyuka jogtalannak tartott. Hogy igazát bizonyítsa, ott helyben fel is hívta a MÁV ügyfélszolgálatát, ahol megerősítették, hogy 3 jegykiadó automata is rossz a Nyugatinál.

A kalauz rendőrt hívott
Ennek ellenére a kalauz nem tágított: Újpestnél leállította a vonatot és rendőrt hívott, akik leszállították őket és felvették az adataikat.

- Először azt mondták, szálljunk vissza nyugodtan és vegyük meg a jegyet az ellenőrtől. De ő így sem engedte velünk elindítani a vonatot. Végül a rendőrök javaslatára végleg leszálltunk, majd megvártuk a következő szerelvényt - mesélte a lapnak az anyuka.

A MÁV vizsgálja az ügyet
A Blikk megkeresésére a MÁV sajtóosztálya annyit mondott, a "Nyugatiból Vácra induló vonaton történtek kivizsgálása még folyamatban van a kamerafelvételek, a jegyvizsgáló és a rendőrség bevonásával". Azt is hozzátették, 10 év alatti utast és kísérőjét a kalauz akkor sem szállíthatja le a vonatról, ha nem fizetnek menetjegyet vagy pótdíjat - ezt csak rendőr teheti meg.

Egyébiránt elismerték, hogy május elsején valóban több automata is üzemképtelen volt a Nyugati pályaudvaron, de terveikben szerepel, hogy a jövőben újabb automatákat telepítenek a nagyobb állomásokra.

Forrás: Blikk
Fotó: Andrew Nash

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.05.08