Ötéves kislány mentett életet Siófokon - A kis Szofi a játszótérről vette észre, hogy ég egy lakás

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ötéves kislány mentett életet Siófokon - A kis Szofi a játszótérről vette észre, hogy ég egy lakás A kislány nemrégiben egy siófoki játszótéren épp önfeledten mókázott, amikor felfigyelt egy közeli társasház ablakán kiömlő füstre, szólt az anyukájának, aki pedig értesítette a tűzoltókat. Nem kell felnőttnek lenni ahhoz, hogy valaki felismerje, ha baj van, és rögtön tudja, mit kell tennie. Lehet, hogy a kis hős egy ötéves kislány - ahogy az a Katasztrófavédelem egyik hétvégi posztjából kiderül.

Mint a Facebookon írják, Nagy Szófia ötéves, és már életmentő. A kislány nemrégiben egy siófoki játszótéren épp önfeledten mókázott, amikor felfigyelt egy közeli társasház ablakán kiömlő füstre.

Ötéves kislány mentett életet - A kis Szofi a játszótérről vette észre, hogy ég egy lakás Siófokon

Nem volt rest, azonnal szólt édesanyjának, aki értesítette a város tűzoltóit. Akkor sem távoztak a helyszínről, amikor a segítség megérkezett, hanem megosztották a szükséges információkat a tűzoltásvezetővel.

Egy hölgy lakása gyulladt ki
Mint kiderült, egy idősebb hölgy lakása gyulladt ki, de a kislány talpraesettségének köszönhetően nem lett komolyabb baj.

Mészáros Ferenc tűzoltó századost lenyűgözte a kislány bátorsága, ezért egy héttel a történtek után a szolgálati csoport tagjai - Pfeifer Péter tűzoltó alezredessel, tűzoltósági felügyelővel az élen - felkeresték Szófia óvodáját, és megajándékozták a talpraesett kislányt. Amint a videóból kiderül, Szofi ovistársait is meglepték a tűzoltók egy kis rögtönzött oltásbemutatóval, a gyerekek nagyon élvezték a locsolócsőből kiáramló hideg vizet a nagy melegben.

Rosszul lett a nagyi, de szerencsére az unokája tudta, mit kell tenni
Alig egy hete egy 8 éves kisfiúnak is helyén volt a szíve: ő a mentőket hívta, mikor a nagymamája ország-városozás közben rosszul lett és elájult. Itt olvashatod el a történetét: Igazi hős: 8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen »

Forrás, képernyőfotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.06.27