Palota Kupa 2023: Családi futás, kutyás futás, cross futás is lesz a Pólus Bevásárlóközpont mezei futóversenyén

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Palota Kupa 2023: Családi futás, kutyás futás, cross futás is lesz a Pólus Bevásárlóközpont mezei futóversenyén

A nevezési díjak 800-1500 Ft között mozognak, de a családi és diák futamok ingyenesek a 15. kerületi iskolásoknak és lakosoknak. A leghosszabb táv a 10 km-es cross futás lesz, amit idén tartanak meg először.

Nem sok olyan futóesemény van, ami úgy élt meg negyed évszázadot, hogy még a Covid-járvány sem kényszerítette szünetre. A Pólus Centertől startoló Palota Kupát a bevásárlóközpont nyitása óta minden évben megrendezték, vagyis április 29-én immár 26. alkalommal állhatnak rajthoz a 12 versenyszám indulói.

A Budapesti Atlétikai Szövetség kezdeményezése eredetileg a 15. kerületi iskolák tanulóit invitálta, hogy minden tanintézményből az akkor nyílt Pólushoz fussanak a diákok.

Palota Kupa április 29-én - immár 26. alkalommal
A helyi közösségek megmozgatására szervezett mezei verseny megtartotta lokális jellegét, ugyanakkor mára a főváros, sőt az egész ország számos területéről jönnek indulók, mert tudják, jól futható a terep a Szilas-patak menti pályán.Ahogy a korábbi években, idén is a családi futás lesz az első versenyszám a közös bemelegítés után és a kutyás futás az utolsó. A Pólus két éve hirdeti, hogy állatbarát hely, így egyre többen érkeznek az áruházba és a versenyre is négylábú kedvencükkel. Sőt, egy kis malac is kocogott már a kiskedvencek részvételével zajló futamon.

Nevezési díjak és kategóriák
Hogy ezúttal ott lesz-e a rajtnál ez a különleges rózsaszínű "sportoló", azt mindenki megtudja, aki nevez online  vagy a verseny napján 9 órától a Pólus Center 5-ös bejáratánál, a Media Markt előtti területen.

A nevezési díjak 800-1500 Ft között mozognak, de a családi és diák futamok ingyenesek a 15. kerületi iskolásoknak és lakosoknak. A leghosszabb táv a 10 km-es cross futás lesz, amit idén tartanak meg először, ahogy az idei verseny lesz az első, amin már chip technológia segítségével mérik a futók idejét.Kiegészítő programok is várnak
Ezen a napon nemcsak a futni vágyók látogatnak el a verseny helyszínére, hanem a számos kiegészítő program iránt érdeklődők is. Lesz munkakutya bemutató a Pólus Kutyakiképző Iskola közreműködésével, mindenkit vár majd az egészségügyi szűrőbusz, és a Pólusban már hagyománynak számító havi dietétikai tanácsadás is éppen ezen a szombaton lesz.

Plusz pénzjutalom két helyi iskolának
A bevásárlóközpont az egészség mellett a helyi közösségeket is támogatja: az "Új bajnok születik" kampány keretein belül összesen 170.000 forintos sportutalvánnyal támogat két helyi iskolát azok közül, amelyek részt vesznek a versenyen.

[Támogatott tartalom]


Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2023.04.19