Pedofil fociedző szökött meg a házi őrizetből - körözést adtak ki ellene

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Pedofil fociedző szökött meg a házi őrizetből - körözést adtak ki ellene

Megszökött a házi őrizetből a pedofíliával vádolt 54 éves Nemes László, a rendőrség keresi. 


Újabb megdöbbentő pedofil-ügynek járt utána a Blikk, a police.hu oldal elfogatási parancs oldalán található fotó kapcsán. Nemes László, a tarpai fociakadémia 54 éves fociedzője többek közt az ott sportoló gyerekek éjszakai felügyeletét is ellátta. Ennek során 2022. novemberében több alkalommal is szexuális erőszakot követett el a fociakadémia diákszállásán tartózkodó, alvó, kiskorú fiúkon.
 


Fotó: police.hu

Nemes Lászlót akkor a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, a felügyelete alatt álló kiskorú személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak miatt. 2022. decemberétől 2023. november 7-ig letartóztatásban volt, majd érthetetlen okból büntetését házi őrizetre enyhítették. 

A számára bűnügyi felügyelettel kijelölt ingatlant Nemes nem hagyhatta el, ennek ellenére 3 hónappal ezelőtt, november 19-én onnan egyszerűen megszökött, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. 

Mivel a férfi Kárpátaljáról származik, feltételezik, hogy visszaszökött Ukrajnába, ahol viszont a sorozások miatt nagy eséllyel bujkálnia kell. 
A fociedzővel szemben a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki.

Az erőszaktevő akár 15 év börtönbüntetést is kaphat(na). Az eset kapcsán felmerül a kérdés, miért enyhítettek 2023-ban a férfi büntetésén? A helybéliek a mai napig úgy tudták, Nemes már börtönbüntetését tölti. 
 


Fotó: Freepik


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2024.02.20