Peres ügyek házasságban, üzleti életben

Pásztor Klára

Hivatalos ügyek

Pásztor Klára


Ha asztalon a konfliktus, a jó válasz ritkán található mellette. Elhidegülő házaspárok, ellenkező célokkal rendelkező üzletfelek ritkán ismerik fel időben, egy állóháború felé sodródnak.

Miben segíthet a mediátor szaktanácsadása?
Régi bölcsesség, hogy az orvos nem műti saját magát, ahogy családtagját sem. Miért hisszük oly gyakran, hogy a lelki betegségekhez vezető elmélyülő konfliktusok egyedül kézben tarthatóak?
Nem gazdasági körülményektől függ, mikor csúszik ki a talaj egy céges belső vitában, vagy válás előtt a lábunk alól.
Érhetnek sokkhatások egy váratlan megcsalás, váratlan adósság kitudódásakor, de a lassan emésztő konfliktusok (pl. szexuális nemtörődömség) hatására elveszítjük a realitás érzékünket a másik féllel szemben.
 

1. Reális tisztánlátás olykor nehezen viselhető alternatíváiról adhat felvilágosítást a TFKKE mediátor, amely egyezségi szakértő a nagy számú magyar vitaügyek tapasztalataira épül fel!
 
2. Kommunikáció helyreállítása az egyezségi szakértő eljárásában - felszínre kerülhetnek a valódi okok a vitában!
 
3. Szakszerű és semleges tájékoztatás a későbbi egyezség bírósági jóváhagyására tekintettel!
 
4. Mindkét fél értékeinek védelme, érdekeinek egyeztetése egy kialakuló érdektérképen!
 
5. Lépésről lépésre kialakított egyezségek - önként vállalt betartással, kapcsolatok újraindítása!
 
 
Mediátorok, mediátoriskolák - eltérő kínálat a piacon
Magyarországon a mediátor általános fogalom, ahogy ha azt mondjuk orvos, még nem határoztuk meg, milyen szakterület orvosa az adott szakember.
Mediátor szintén általános fogalom, későbbi szakmai orientációját a specializálódás határozza meg.
Nem könnyű tájékozódni, de a bírósági jóváhagyásra alkalmas egyezségek mediátorai (TFKKE mediátor) jól elkülönülnek a szervezetfejlesztés, vagy családállítás mediátoraitól, párkapcsolat helyreállító mediátoroktól.
 
A vitás helyzet foka határozza meg, milyen mediátor irodát érdemes felkeresni!
Magyarországon az ORSZÁGOS PERMEGELOZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA, a MAGYARORSZÁGI ÁLLAMPOLGÁRI JOGVÉDŐ KÖZPONT olyan mediátorokat foglalkoztat, akik az egyezségek szakértői a bírósági perek előtt közvetlenül, vagy végig szaktanácsadói megbízással részt vesznek a peres folyamatban, alkalmas időszakban egyezséget megkísérelve a pereskedők között.
 
Egyezségi szakértő a bírósági pert kiválthatja
Válóperben, hagyatéki eljárás jogvitájában a vagyoni értékek magasak, a bírósági peres illeték nagyösszegű. Sokak számára a joghoz való hozzáférés talán egyetlen gyorsan elérhető alternatívája a bírósági per előtti egyezségi szakértő, a peres szakértő mediátor.
 
Kiválthatja a bírósági pert a TFKKE mediátor, jómagam is számos per elkerülését éltem meg az ügyfelekkel a mediáció előkészítése alkalmaival.
 


Pásztor Klára

Hivatalos ügyek

Pásztor Klára


2012.10.08