Nem nyitnak ki az óvodák jövő pénteken a 15. kerületben, így tiltakoznak a dolgozók az alacsony bérek ellen

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Nem nyitnak ki az óvodák jövő pénteken a 15. kerületben, így tiltakoznak a dolgozók az alacsony bérek ellen Polgári engedetlenség: 2022. október 21-én a kerület óvodáinak dolgozói nem fogják felvenni a munkát, intézményeik nem tudnak gyermekeket fogadni. A kerület összes tagóvodája zárva lesz, írták közleményükben. Polgári engedetlenségre készülnek jövő hét pénteken az óvodai dolgozók a 15. kerületben, hogy így tiltakozzanak egyebek közt az alacsony pedagógusbérek ellen.

A 15. kerületi összevont óvodák dolgozói október 21-én, pénteken nem fognak dolgozni, ezért aznap zárva lesznek a kerület óvodái.

A figyelemfelkeltés utolsó módja
"Sajnos a kerületi óvodákban dolgozó kollégák is mindennapi megélhetési gondokkal küzdenek az alacsony fizetések miatt, ráadásul sokan kényszerültek hivatásukat feladni a megalázóan alacsony, megélhetésre nem elegendő fizetések miatt.Pedig ez a hivatás, az Önök gyerekeivel való foglalkozás maga a csoda, csak sajnos az ezzel járó felelősség, munka nincs elismerve, megbecsülve, megfizetve. Számos, a megbecsülésünkre, bérrendezésünk változtatására irányuló kezdeményezésben vettünk részt (sztrájkoltunk, tüntettünk, stb): minden módon igyekeztek pedagógusaink, illetve az oktatást, nevelést segítő munkatársak, technikai dolgozók kifejezni, hogy változtatást szeretnének, jobb, emberhez méltóbb fizetésre van szükségük. Ezen polgári engedetlenséggel szeretnénk elérni, hogy a fizetéseinkben pozitív változás történjen!

Az alábbi okok miatt a kerületi óvodákban dolgozók úgy döntöttek, hogy a figyelemfelkeltésnek az utolsó módjához nyúlnak: polgári engedetlenség keretében szeretnénk felhívni a törvényhozók figyelmét a gyermekekkel dolgozók problémáira.

Szeretnénk kiállni azon kollégák mellett is, akik különböző okok miatt (anyagi, megfélemlítés, stb.) nincsenek abban a helyzetben, hogy sztrájkolhassanak, esetleg csatlakozhassanak kezdeményezésünkhöz. 2022. október 21-én a kerület óvodáinak dolgozói nem fogják felvenni a munkát, így intézményeink nem tudnak gyermekeket sem fogadni. A kerület összes tagóvodája zárva lesz" - írták a közleményükben.

A tiltakozás 3 összevont óvodát, noÁr értesülései szerint mintegy 400 dolgozót érint: név szerint a Rákospalota Összevont Óvodát, a Hétszínvirág Összevont Óvodát, és az Újpalotai Összevont Óvodát.

Az október 13-ai, csütörtöki kormányinfón egyébként Gulyás Gergely arról beszélt, hogy tervben van a pedagógusbér-emelés, 2025-re közel 800 ezer forintot is elérheti az átlagfizetés - erről itt írtunk bővebben »

Forrás: 15.kerület.ittlakunk.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.10.14