Pórázon sétáltatta ötösikreit az édesapa - kiakadt rá az internet népe

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Pórázon sétáltatta ötösikreit az édesapa - kiakadt rá az internet népe

„Ha nem tudod kezelni őket, ne legyen ennyi gyereked!” – ilyen és hasonló beszólásokat kapott az az édesapa, aki Instagram-oldalán egy videót osztott meg arról, hogy ötösikereivel sétál, miközben a gyermekeit pórázon tartja.

Jordan Driskell és felesége 5 éves ötösikreket nevelnek. Az ezzel járó mindennapok sem egyszerűek, de egy séta, utazás vagy kirándulás kimondottan megterheli a pár figyelmét, hiszen öt kíváncsi és féktelen kisgyerekre egyidejűleg felügyelni szinte lehetetlen küldetés. 


A póráz tűnt legjobb megoldásnak

A hatszemélyes babakocsival is próbálkoztak, de abban a gyerekek nagyon unatkoztak, arról nem beszélve, hogy nagy mérete rendkívül megnehezítette a közlekedést.
A pórázzal azonban szabadon fedezhetik fel a világot, miközben maximális biztonságban vannak, és a két szülő gyakorlatilag bármilyen körülmények között, nyugodtan sétálhat velük. 
 

Kritikák kereszttüzében

A családi sétáról készült videóposztot a kommentelők elárasztották negatív véleményekkel. Többek közt azzal a kritikával illették Jordant és feleségét, hogy képtelenek megnevelni a gyerekeiket, hiszen ha megtanítanák nekik a biztonságos közlekedés alapjait, nem lenne szükség a szokatlan eszközre, valamint hogy a gyerekek nem állatok, hogy pórázon sétáljanak...
Akadtak azonban, akik együttérzően szóltak hozzá, megemlítve például, hogy évtizedekkel ezelőtt is előfordult, hogy ha nem érezték biztonságban a gyerekeket, kötöttek rájuk egy zsinórt, amin „kézben tarthatták” az eseményeket és a gyerekeket, és ez semmiféle lelki problémát nem okozott a későbbiekben. Mások szerint nagyon nehéz felelősen vigyázni egyszerre 5 kisgyerekre, és ez a legideálisabb eszköz a biztonságuk érdekében.


Mit mond a szakember?

A kritikákkal a szakember sem ért egyet. Dr. Deborah Gilboa úgy véli, egyáltalán nem okoz rossz érzést a gyerekekben ez a fajta „védelem”, és a póráz nagyszerű alternatíva, ha például több gyermeket kell forgalmas helyen biztonságban tartanunk – természetesen ez egy egészséges határig elfogadható. A gyerekek 8-9 éves koráig meg kell tanítanunk őket a közlekedés szabályaira, fokozatosan hozzá fejleszteni a figyelmüket is, valamint hatékony kommunikációt kialakítani a szülő és a gyerekek közt. Emellett a póráz használatára is ügyelnünk kell: nem rángathatjuk, az ugyanis sérülést okozhat, valamint az erős rántás az ütéshez vagy rángatáshoz hasonlóan agresszióval ér fel - az eszközzel csupán megtartjuk vagy finoman irányítjuk vele a gyereket.

 


Fotó: Freepik 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2024.02.19