Puma támadta meg az ötéves kisfiút! Az anya addig ütötte az állatot puszta kézzel, míg el nem engedte a gyereket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Puma támadta meg az ötéves kisfiút! Az anya addig ütötte az állatot puszta kézzel, míg el nem engedte a gyereket Egy puma karmai közül mentette meg az otthonuk kertjében játszó ötéves fiát egy anya Kaliforniában. Az anya addig ütötte a pumát a puszta kezével, míg az végül elengedte a gyereket. Egy puma karmai közül mentette meg az otthonuk kertjében játszó ötéves fiát egy anya Kaliforniában. Az anya addig ütötte a pumát a puszta kezével, míg az végül elengedte a gyereket.

A kertben játszott a kisfiú, amikor az állat rátámadt
A fiú a Los Angelestől nyugatra fekvő Santa Monica-hegységben, Calabasasban lévő otthonuk kertjében játszott, amikor a ragadozó rátámadt - írja a BBC hírportálja.

Az anya puszta kézzel esett neki a pumának
A puma keresztülrángatta a gyereket a gyepen, ám a fiú édesanyja kirohant a házból és puszta kezével kezdte ütni az állatot, amíg az el nem engedte a fiát.

A gyerek a fején és a felsőtestén szenvedett sérüléseket, de az állapota stabil. Egy Los Angeles-i kórházban ápolják.

Patrick Foy, az amerikai hal- és vadvédelmi szolgálat kaliforniai részlegének szóvivője elmondta, hogy az édesanya "egyértelműen megmentette fia életét".


(illusztráció)

Lelőtték a támadó állatot
A kiérkező vadvédelmi szakemberek nem messze a támadás helyszínétől rábukkantak egy pumára, amelyről a viselkedése alapján azt feltételezték, hogy az támadhatott a fiúra, ezért lelőtték. A DNS vizsgálat nem sokkal később igazolta a feltételezést.

Nem gyakran támadnak pumák emberre
Észak-Amerikában egyébként nagyon ritkák az ember elleni pumatámadások. A mostani támadásban érintett állat fiatal példány volt, amely a szakértők szerint még tanulta, hogy miként kell vadászni és gondoskodnia saját magáról.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.08.30