Rákgyógyítás: Áttörést hozhat egy 17 éves pannonhalmi gimnazista felfedezése

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Rákgyógyítás: Áttörést hozhat egy 17 éves pannonhalmi gimnazista felfedezése Egy 17 éves magyar gimnazista szerint leállítható a rákos áttétek kialakulása - a módszer elméletben már működik, de a gyakorlati alátámasztása még várat magára. Egy 17 éves pannonhalmi gimnazista szerint leállítható a rákos áttétek kialakulása - a módszer elméletben már működik, de a gyakorlati alátámasztása még várat magára.

Seitz Erik még 2020 januárjában került kapcsolatba a rákkutatással, amikor beválogatták a Nemzetközi Kémiai Torna magyar delegációjába, ezután lett lehetősége csatlakozni a Semmelweis nemzetközi kutatócsoportjához, azóta ideje nagy részét, akár napi 4-5 órát is a számítógép előtt tölti és a kutatásával foglalkozik, lazításképpen pedig sportol vagy zenél.

Rákgyógyítás: Áttörést hozhat egy 17 éves pannonhalmi gimnazista felfedezése

Mint elmondta, a rákos áttétek kialakulását akarják megelőzni, ami azt jelenti, hogy az emberi testen belül egyik szövetből a másikba átterjedjen egy ráktípus.

- Egy új fehérjét találtam, amely lehetséges gyógyszercélpont. De fontos megjegyezni, hogy ez csak számítógép-alapú adat, úgyhogy a gyakorlatban még alátámasztásra szorul - árulta el az RTL Klub Híradójának.
 
Édesanyja szerint mindig is céltudatos fiú volt, már 3 éves korától orvosnak készült, és "olyan esetekkel akart foglalkozni, amikkel mások nem".

Erik felfedezését hamarosan egy biotechnológiai vállalat is megvizsgálja, laboratóriumi tesztelések azonban még évekig elhúzódhatnak.

Forrás, kezdőfotó: RTL Klub Híradó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.04.27