Rázáródott a kisfiúra az autó ajtaja, a tűzoltóknak kellett kimenteni - Több hasonló eset is történt a napokban

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Rázáródott a kisfiúra az autó ajtaja, a tűzoltóknak kellett kimenteni - Több hasonló eset is történt a napokban Az elmúlt napokban kétszer is rendőr vagy tűzoltók segítségét kérték a szülők, mivel gyermekükre rázáródott az autójuk ajtaja, és nem tudták kinyitni. Jön a nyár, egyre nagyobb a meleg, oda kell figyelni, hogy egy percre se hagyd a kisgyermeked vagy a kisállatod az autóban - vagy ha valamiért nem tudod kinyitni a jármű ajtaját, és valaki bent ragadt, akkor azonnal hívj segítséget.

Mint történt az elmúlt napokban, amikor kétszer is rendőr vagy tűzoltók segítségét kérték a szülők, mivel gyermekükre rázáródott az autójuk ajtaja, és nem tudták kinyitni.

Rázáródott a kisfiúra a központi zár Budapesten
Június 2-án délután egy kétségbeesett anyuka kérte a rendőrök segítségét, derült ki a BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-posztjából. Az édesanya elmesélte, hogy éppen egy bevásárlás után a Kassai utcában pakolt be az autóba, a kisfiát pedig beültette a gyermekülésbe, amikor a kocsi valahogyan lezáródott, az indítókulcs viszont bent maradt. Hiába álltak árnyékban, a melegben az autó ilyenkor is felforrósodhat, a kicsi pedig már erősen verejtékezett és nagyon sírt. Ezért berohant a IV. kerületi kapitányságra, ahonnan pár perc múlva járőrökkel tért vissza a kocsihoz.

A rendőrök megkeresték azt az ablakot, melyet a legbiztonságosabb betörni, majd egy ablaktörővel megrepesztették. Majd miután az üveget eltávolították, benyúltak a kulcsért, kinyitották az autót és gyorsan kiemelték a kisfiút. Ezt követően megnyugtatták az édesanyát, és odaadták neki a náluk lévő vizet; a pici, miután édesanyja megitatta és magához ölelte, szerencsére jobban lett és megnyugodott. A csöppség nem száradt ki és semmi baja nem esett az ijedtségen kívül.

Tűzoltók segítettek a kis Barnabásnak Cserszegtomajon
Június 5-én, vasárnap pedig egy három hónapos kisfiú került hasonló helyzetbe - őt a tűzoltók mentették ki az autóból. Mint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán írják, Barnabás egy cserszegtomaji parkolóban szundikált és nem is sejtette, hogy bajban van.

Rázáródott a kisfiúra az autó ajtaja, a tűzoltóknak kellett kimenteni - Több hasonló eset is történt a napokban
Barnabás a mentés után, apukájával és a tűzoltókkal

Sőt, egész nyugodtan viselte a veszélyt. Nem úgy a szülei, akik a 112-n hívtak segítséget, hogy az autó fogságába esett kisfiút kiszabadítsák. Azt nem tudták, hogy miért makacsolta meg magát a központi zár, de azt igen, hogy ide tűzoltók kellenek.

Végül a keszthelyi tűzoltók törték be üvegtörő kalapáccsal az egyik ablakot, és szabadították ki az autó fogságából. Barnabás ezt követően is méltósággal viselte, hogy a megmentésén fáradozó tűzoltók a rajongói lettek - tették hozzá, és egy aranyos fotót is mellékeltek a kicsiről.

Kapcsolódó cikkünk:
Ezért ne hagyd a gyereket egy percre sem az autóban - Már 20 fokos kinti meleg is végzetes lehet a zárt járműben »


Forrás, fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Facebook/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.06.08