Saját készítésű ékszertartó dobozka anyák napjára

Szülők lapja

Anyák napja

Szülők lapja


Kedves ajándékötlet Anyák napjára - gyerekeknek. Ha még nem készítettél ajándékot anyának, nagymamának, akkor ezzel biztosan megleped őket. Ilyen egyszerűen készíthetsz ékszertartót otthon Te magad is!

Egy egyszerű gyufásdobozból is gyönyörű meglepetés készülhet. Ne a megszokott, kisméretű dobozt vásároljuk meg erre a célra, hanem keressünk nagyobb csomagolású gyufát. A gyufaszálakra nem lesz szükségünk, csak a dobozt fogjuk használni az ékszertartó elkészítéséhez.

Saját készítésű ékszertartó dobozka Anyák napjára
Saját készítésű ékszertartó Anyák napjára


Elkészítés lépésről - lépésre
1. A "fiókot" húzzuk ki, fessük színesre a belsejét (esetleg színes papírt is ragaszthatunk bele).
2. Hagyjuk megszáradni!
3. A doboz tetejére ragasszunk piros papírt.
4. Egy teljesen elérő színű hullámpapírból (lehet ez sárga, zöld, kék - vagy akár az ünnepélyesebb hatású arany, ezüst hullámpapír) vágjunk le egy megfelelő méretű téglalapot. Ebből a darabból pedig egy szívet fogunk kivágni.
5. Ragasszuk fel a gyufásdoboz tetejére a kivágott téglalapot is, és a szivet is úgy, hogy a "piros szív" és a "hullámpapíros szív" a képen látható módon fedjék egymást.

Végül töltsük meg az ékszertartót színes cukorkával, csokival, egy szívhez szóló üzenettel vagy rajzzal, esetleg egy szivecske formájú kaviccsal.
Ha elkészült, akkor csomagoljuk be szépen, és Anyák napján egy szép vers kíséretében nyújtsuk át Anyának vagy Nagymamának!
Nagyon fognak neki örülni.

 


Szülők lapja

Anyák napja

Szülők lapja


2012.04.20