Végre normális körülmények közt pihenhetnek a beteg gyerekükkel kórházban maradó szülők? - Új pótágyak 32 kórháznak

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Végre normális körülmények közt pihenhetnek a beteg gyerekükkel kórházban maradó szülők? - Új pótágyak 32 kórháznak A beteg gyerekük mellett a kórházban tartózkodó szülőknek szerzett be az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 379 ágyat, amelyeket 32 intézményben osztanak szét. Korábban megírtuk, milyen nehéz körülmények között pihenhetnek a szülők, ha bent maradnak gyermekükkel a kórházban. Most - úgy tűnik - változás áll be: a beteg gyerekükkel kórházban tartózkodó szülőknek szerzett be az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 379 ágyat, amelyeket 32 intézményben osztanak szét.

379 darab ágy a szülőknek
Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója 2019. július 25-én, csütörtökön egy budapesti sajtótájékoztatón jelentette be az örvendetes hírt a - az ágyakból szintén részesülő - Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban, ahol azt is elmondta, a fenntartásukba tartozó kórházak igényei és a rendelkezésre álló források alapján 158 fotelágyat, 181 összecsukható és 40 fix ágyat terveztettek és gyártattak le, és megkezdték a kiszállításukat is.

Mosható és fertőtleníthető ágyak
A gyártáskor ügyeltek arra, hogy az ágyak megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak, moshatók és fertőtleníthetők legyenek, ne akadályozzák a kórtermekben folyó munkát, és ne legyenek balesetveszélyesek - mondta a főigazgató.

Kiemelte: a szülőknek kényelmesebb elhelyezést biztosító ágyak hozzájárulnak a szülők és a gyerekek lelki egyensúlyának megteremtéséhez. A beszerzés 42 millió forint plusz áfából valósult meg.


(képünk illusztráció)

Középpontban a beteg
Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója úgy fogalmazott, a középpontban mindig a beteg áll, és fontos, hogy a gyógyulásnak a családtagok is aktív részesei lehessenek, ezért minden kezdeményezést támogatnak, amely a betegellátást emberibbé, komfortosabbá teszi. Kitért arra is, hogy a kormány az elmúlt időszakban jelentős egészségügyi fejlesztésekbe kezdett, amelynek részeként kórházakat újítanak fel, fejlesztik az informatikai parkot, új orvostechnikai eszközöket szereznek be és új centrumkórházakat építenek.

Megjegyzés: Emailben megkerestük az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, hogy pontosan mely kórházakba jutott az ágyakból, amint megkaptuk a válaszukat, frissítjük a cikket.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik/tirachard (illusztráció)

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2019.07.29