Sosem felejtem el, hogy azt kiabálta: Tudok járni! - Napról napra fejlődik az SMA-s Noel, aki megkapta a Zolgensma-kezelést

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Sosem felejtem el, hogy azt kiabálta: Tudok járni! - Napról napra fejlődik az SMA-s Noel, aki megkapta a Zolgensma-kezelést Noelt 2020 novemberében diagnosztizálták SMA-val, a szülei pedig gyűjtésbe kezdtek, hogy kisfiuk hozzájusson a több mint 700 millió forintba kerülő Zolgensma-kezeléshez. Végül állami támogatással kapta meg a génterápiát másfél éve. Noelt 2020 novemberében diagnosztizálták SMA-val, a szülei pedig gyűjtésbe kezdtek, hogy kisfiuk is hozzájusson a több mint 700 millió forintba kerülő Zolgensma-kezeléshez, csakúgy, mint korábban Zente vagy Levi.

Végül azonban a szerencse melléjük állt, Noel 2021 augusztusában állami támogatással kaphatta meg a világ egyik legdrágább gyógyszerét. A kisfiú akkor még kúszni is alig tudott, és többnyire kerekesszékben közlekedett a lakásban, ám mindez már szerencsére a múlté.

Sosem felejtem el, hogy azt kiabálta: Tudok járni! - Így fejlődik napról napra az SMA-s Noel, aki megkapta a Zolgensma-kezelést

Anyukája beszélt a kisfiú fejlődéséről
Anyukája szerint Noelt a makacssága és akaratossága viszi előre, a sok-sok torna, úszás, az itthoni játék és fejlesztések mellett. Azt is elmesélte, hogy kisfia az első lépéseit egy otthon felállított kis medencében tette meg, amiben neki mellkasig ért a víz.

- Sosem felejtem el, hogy akkor azt kiabálta, tudok menni, tudok járni! - idézte fel Noel édesanyja az RTL Híradónak.

A lakásban Noel már nagy magabiztossággal jár-kel, csak ritkán fordul elő, hogy két lábon járás helyett inkább a mászást választja.

Sosem felejtem el, hogy azt kiabálta: Tudok járni! - Így fejlődik napról napra az SMA-s Noel, aki megkapta a Zolgensma-kezelést

A családnak nem könnyű a helyzete: Noelnek van egy 8 éves nővére is, aki szintén súlyos betegséggel küzdött, agydaganata volt. Mint az anyukájuk könnyek között megjegyezte, a kislány is nagyon sokat megtett azért, hogy a kisöccsének minden jó legyen.

Forrás, képernyőfotók: RTL Híradó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.01.23