Szervezett véradás a daganatos és leukémiás gyerekek terápiájára június 24-én - 1 véradás 3 beteg gyereknek segít!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szervezett véradás a daganatos és leukémiás gyerekek terápiájára június 24-én - 1 véradás 3 beteg gyereknek segít! Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt együttműködésével szervezett véradásra 2022. június 24-én a Lurdy Házban várják az önkéntes véradókat és családjukat 9:00-17:00-ig. Idén ötödik alkalommal rendez véradó napot leukémiás és daganatos gyermekek megsegítése céljából az Érintettek Egyesület.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt együttműködésével szervezett véradásra 2022. június 24-én a Lurdy Házban várják az önkéntes véradókat és családjukat, akik Nagy Lászlóval, a kétszeres BL-győztes, válogatott kézilabdázóval is találkozhatnak.

Véradás a daganatos beteg és leukémiás gyermekeknek
Az év legmelegebb időszakában, a vakáció és szabadságok alatt sem feledkezhetünk meg a véradás fontosságáról, hiszen a vér az emberi test egyik legfontosabb alkotóeleme, mely mással nem pótolható, ezért a folyamatos, kiegyensúlyozott vérkészlet biztosítása egész évben szükséges.A vérellátás állandó biztosítása a daganatos beteg és leukémiás gyermekek terápiája során szintén elengedhetetlen. Az Érintettek Egyesület a véradónap kapcsán ennek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Egy felnőtt ember vére három beteg gyermek gyógyulását is segítheti.

A véradás ezenkívül kiemelt jelentőségű, a daganatos, illetve leukémiás gyermekek terápiája alatt számtalanszor van szükség életmentő vérátömlesztésre. Az egy-másfél évig tartó kezelések alatt megközelítőleg 30 véradó vére, és közel 70 véradó vérlemezkéje kerül beadásra.

Minden véradó ajándékot is kap
A véradó napon az Egyesület étellel, itallal és különleges ajándékokkal várja a résztvevőket. Minden véradónak egy 650 ml-es ivópalackkal kedveskednek. Emellett a kísérő gyerekek számára többféle játékkal, óriáskirakóval, csillámtetoválással és karkötőfonással készülnek a szervezők.

Az eseményre ellátogató véradók Nagy László, kétszeres BL-győztes, válogatott kézilabdázóval, a Telekom Veszprém sportigazgatójával, és Magyar Kézilabda Szövetség alelnökével is találkozhatnak, aki amellett, hogy vért ad majd, egy különleges ajándékkal is készül az Egyesület vezetőjének, amely egy, a Magyar Kézilabda Szövetség által felajánlott, a magyar férfi kézilabda válogatott tagjainak aláírásával ellátott sportmez. A felajánlott mezt az Egyesület 2022 utolsó negyedévében egy jótékonysági aukció keretében fogja elárverezni.

Hol és mikor várnak a véradásra?
Az V. Érintettek véradásra június 24-én, pénteken reggel 9:00 órától egészen délután 17:00 óráig várják a véradókat és családjukat a Lurdy Ház első emeletén, a IX. kerület, Könyves Kálmán krt. 12-14. szám alatt.

Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.06.22