Szja-mentesség 30 éves korig, babaváró hitel 2023-ban is - Orbán Viktor élőben beszélt a kormány terveiről

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Szja-mentesség 30 éves korig, babaváró hitel 2023-ban is - Orbán Viktor élőben beszélt a kormány terveiről Orbán Viktor december 21-én, szerda délelőtt élő kormányinfót tartott, ahol sok más téma között a családokat érintő intézkedések is szóba kerültek. Orbán Viktor december 21-én, szerda délelőtt élő kormányinfót tartott, ahol sok más téma között a családokat érintő intézkedések is szóba kerültek.

Az szja-mentességgel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, a délutáni kormányülésen döntenek arról, hogy a fiataloknak 25 éves korig járó szja-mentességet a gyereket vállaló nők számára 30 évre emeljék.

Szja-mentesség 30 éves korig, babaváró hitel 2023-ban is - Orbán Viktor a kormány terveiről beszélt

Orbán Viktor hangsúlyozta, bár vannak viták a babaváró hitel körül, a kormány a kivezetés ellen van, mint kiemelte, ők még úgy tanulták, csak az a családtámogatás működik, ami hosszú távon fennmarad és működik. Ők tehát fenntartanák, amíg bírják, aztán "néhány év múlva meglátjuk, mennyien éltek vele".

Ami az otthonfelújítási program folytatását illeti, a miniszterelnök talányosan fogalmazott: azt mondta, a piacon most többféle lakástámogatás van, ebből egyet terveznek kivezetni, a többi továbbra is elérhető lesz 2023-ban.

Forrás, fotó: Kormányinfó

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.12.21