Szja visszatérítés 2022: Ha nem kapod a családi pótlékot, akkor mindenképpen töltsd ki ezt a nyilatkozatot

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Szja visszatérítés 2022: Ha nem kapod a családi pótlékot, akkor mindenképpen töltsd ki ezt a nyilatkozatot A családi pótlékot nem kapó szülők se felejtsék el visszaküldeni 2021. december végéig a családi adó-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot, hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára. Fontos, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők se felejtsék el visszaküldeni december végéig a családi adó-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot - hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára december 10-én, a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Családi adó-visszatérítés, akár szülőnként 800 ezer forint visszajár
Zsigó Róbert emlékeztetett: a kormány újabb jelentős támogatást tervez kifizetni a gyermeket nevelő családoknak: 2022-ben családi adó-visszatérítés keretében visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. Ennek összege szülőnként elérheti akár a 800 ezret forintot is, ami két szülőre vetítve 1,6 millió forint visszatérítés - mondta, hozzátéve, soha ilyen Magyarország még nem volt.

Zsigó Róbert elmondta, erre a kormány 600 milliárd forintot szán, amit a gazdasági növekedés, a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

Szja visszatérítés 2022: Ha nem kapod a családi pótlékot, akkor mindenképpen töltsd ki ezt a nyilatkozatot - Részletek!

Ha kapsz családi pótlékot, akkor nincs vele dolgod
A kifizetés a családi pótlékban részesülőknek automatikus.

Ha nem kapsz családi pótlékot, akkor nyilatkoznod kell
A többi, családi pótlékot nem kapó szülőknek viszont nem automatikus a kifizetés, nekik nyilatkozniuk kell. Az ehhez szükséges nyilatkozatot a NAV honlapján, a www.nav.gov.hu oldalon visszadó-nyilatkozat néven találják meg. Ezt 2021. december 31-ig kell kitölteni, de a jog érvényesíthető lesz a 2021-es adóbevallásban is, 2022. május 20-ig.

Kinek kell nyilatkozni?
- nyilatkozni kell annak szülőnek, aki ugyan jogosult családi pótlékra, de azt nem ő kapja, hanem a másik szülő,
- nyilatkozniuk kell a kisvállalkozó, kisadózó szülőknek,
- nyilatkoznia kell a 10. hetet már betöltő várandós édesanyának és hozzátartozójának
- nyilatkozniuk kell a rokkantsági járadékban részesülő szülőknek is

A nyomtatvány és a kitöltési útmutató, valamint friss információk a https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/szja_visszaterites címen érhetők el.

Olvasd el ezt is!
Szja-visszatérítés 2022: Már elérhető a nyilatkozat a NAV oldalán - Mondjuk a legfontosabb tudnivalókat »


Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.12.13