Tavaszi szünet és húsvét 2017: 55 szuper ingyenes program Budapesten és vidéken, amit imádni fog a gyerek - Programok jó időre, rossz időre

Szülők lapja

Húsvét

Szülők lapja


Tavaszi szünet és húsvét 2017: 55 szuper ingyenes program Budapesten és vidéken, amit imádni fog a gyerek - Programok jó időre, rossz időre A húsvét, idén először négy napos ünnep lesz és a tavaszi szünet is kezdetét veszi a gyerekek nagy örömére. ami remek lehetőséget kínál különböző családi programokra. Válogatásunkban budapesti és vidéki ingyenes családi programokat és gyerekprogramokat állítottunk össze számodra. Programajánlónkban, olyan budapesti és vidéki ingyenes húsvéti családi programokat ajánlunk a figyelmetekbe, ahol kiemelt hangsúlyt kapnak a gyerekprogramok, hisz a tavaszi szünet is elkezdődött. Válogatásunkban találtok a húsvéti népszokásokhoz kapcsolódó programokat, gasztronómiai programokat, kézműves foglalkozást kicsiknek és nagyoknak, bábszínházi és zenés-táncos programokat is. Ha pedig túrázni, kirándulni támad kedvetek a tavaszi szünetben, akkor is bőven találtok ötleteket.
 

Budapesti ingyenes húsvéti programok

 

1-10. 10 Gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható - egy példa: Kopaszi-gát


A 10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható, köztük a Kopaszi-gát, a gyerekes családok közkedvelt hétvégi pihenőhelye, ahol parkosított, csodaszép környezet, modern kávézók, padok, ápolt gyep, egy kisebb játszótér, tiszta mosdók és legfőképpen kellemes dunaparti környezet várja az idelátogatókat. Kismotort, labdát, plédet vigyünk magunkkal!
 
Útvonal hossza: 1 km
Szintkülönbség: 0 km
 
Program: 10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható - Kopaszi-gát
Helyszín: Kopaszi-gát, Budapest
Időpont: bármikor
Bővebb információ - 10 babakocsis kirándulóhely Budapesten »
 

11. IV. Húsvéti Bárányfesztivál


A IV. Húsvéti Bárányfesztivál idén is bővelkedik a gasztronómiai élményekben: hazai és nemzetközi bárányhúsból készült ételek, kézműves termékek és számos húsvéti fogás várja a látogatókat. A gasztronómián túl, a gyerekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során, de múltidéző húsvéti mulatság és nyuszi és bárány simogató is várja a családokat

Program: IV. Húsvéti Bárányfesztivál
Helyszín: Vajdahunyadvár, Városliget, Budapest
Időpont: 2017.04.15-17.,10:00-21:00
Bővebb információ »
 

12. Nosztalgikus tavasz - Allee bevásárlóközpont


A Nosztalgikus tavasz programsorozat keretében április 12-én, 13-án és 15-én Nosztalgikus húsvétra invitálják a gyerekeket, ahol vintage stílusú húsvéti kacsatojás lehet majd dekorálni. A programsorozat további attrakciói: vintage kézműves vásár, süteménydíszítés és tavaszi üdvözlőlap és levendulazsák készítése. A programokra előzetes regisztráció szükséges.

Program: Nosztalgikus tavasz
Helyszín: Allee Bevásárlóközpont, Budapest
Időpont: 2017.04.01-23.
Bővebb információ »
 

13. Húsvéti Vigasságok a Bikás Parkban


A Húsvéti Vigasságok a Bikás Parkban, Budapest egyik legnagyobb húsvéti mulatságának ígérkezik a 4-es metró állomásánál. A hagyományőrző programok mellett koncertek, vidámpark, állatsimogató, gasztrosétány, gyermekszínház és népmese, de lesz tojásfestés, locsolkodás, hagyományőrző játszóház, gólyalábasok, artisták is színesítik az ünnepi programokat.

Program: Húsvéti Vigasságok a Bikás Parkban
Helyszín: Bikás park, Budapest
Időpont: 2017.04.15-17.
Bővebb információ »
 

14. Cifra Palota - Cifra Világ: Argentína


A Cifra Palota - Cifra Világ: Argentína program,  az egész család számára aktív és kreatív programokat kínál. Lesz zene, tánc, meseelőadás, játékok, kreatív programok és készségfejlesztő programok, amelyek mind a tartalmas szórakozást szolgálják.

Program: Cifra Palota - Cifra Világ: Argentína
Helyszín: Művészetek Palotája Kék terem, Zászlótér, Átrium (Előcsarnok), Budapest
Időpont: 2017.04.16. 10:00-13:00
Bővebb információ »


15. Hetedhét táncház: Bagi táncok és a duda - Müpa


A Hetedhét táncház - Bagi táncok és a duda programot, táncos kedvű családoknak ajánljuk. A gyerekek megismerkedhetnek a különböző tájegységek táncaival, meséivel, játékaival, szokásaival, zenéjével, dalaival és hangszereivel, mindezt közös játék és tánc keretében.

Program: Hetedhét táncház - Bagi táncok és a duda
Helyszín: Művészetek Palotája Üvegterem, Budapest
Időpont: 2017.04.16. 11:00-12:00
Bővebb információ »
 

16. Húsvét a Várkert Bazárban


A Húsvét a Várkert Bazárban a hagyományokat színes családi programokkal idézi fel, ahol a gyerekeket állatsimogató, közös tojásfestés, kézműves foglalkozás, játszóház és gyerekkoncert várja, valamint ügyességi játékpark és mesterség bemutatók. Mindhárom napon zenei fellépők is biztosítják az ünnepi kikapcsolódást.

Program: Húsvét a Várkert Bazárban!
Helyszín: Várkert Bazár, Budapest
Időpont: 2017.04.15-17.
Bővebb információ »
 

17. Tavaszi szüneti kézműves foglalkozás - Lipták Villa


A Tavaszi szüneti kézműves foglalkozás rendezvény keretében, a Vándorjátszóházzal húsvéti locsoló kölni, márványozott tojás és húsvéti motívumokkal díszített cserepet készíthetnek az ügyes kezű gyerekek.

Program: Tavaszi szüneti kézműves foglalkozás
Helyszín: Lipták Villa, Budapest
Időpont: 2017.04.13., 10:00-12:00
Bővebb információ »

1
 

18. Bábszínház a Csepel Plázában


A Bábszínház a Csepel Plázában egy négy hétvégén át tartó bábelőadás sorozat, ahol kényelmes babzsák fotelek és izgalmas történetek várják a gyerekeket. Április 15-én, húsvét alkalmából a Húsvéti csoda és Vörös Valér bábelőadást nézhetik meg a gyerekek.

Program: Bábszínház a Csepel Plázában
Helyszín: Csepel Pláza, Budapest
Időpont: 2017.04.15., 11:00-12:30
Bővebb információ »
 

19. Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban


A Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban rendezvény keretében, április 14-17 között különleges Húsvéti Vásár várja a látogatókat - antik, retró, vintage, art, design és kézműves termékek közül válogathatnak az érdeklődők. Április 17-én, húsvéthétfőn - már hagyományként - a gyerekeké a Gozsdu Udvar. Kisállat simogató, arcfestés, játékkuckó, trambulin, kézműves foglalkozások és interaktív bábműsor a program.

Program: Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban
Helyszín: Gozsdu Udvar, Budapest
Időpont: 2017.04.14-17.,
Bővebb információ itt » és itt »
 

20-26. 7 Könnyű és rövid túraútvonal Budapesthez közel - egy példa: túra a Budai-hegységben


A Könnyű és rövid túraútvonal Budapesthez közel, köztük a Budai-hegységben - Normafa - Három katona sírja - Csacsi-rét - Virág-völgy - János-hegyi nyereg túraútvonalat bátran ajánljuk családoknak is, hisz a táv nem hosszú és könnyen bejárható.

Táv: 4 km
Szintemelkedés: 150 m
Menetidő: 1,5-2 óra
Jelzés: sárga sáv és piros sáv

A 21-es autóbusz megállóból átkelünk az út túloldalára. A büfé mellett lefelé vezető sétaúton indulunk el, ahol nincs ugyan turista útjelzés, de az út egyértelmű és jól kitaposott. Átkelünk a Gyermekvasút sínpárjain, majd egy útkereszteződéshez jutunk: jobbra Anna-rétre, balra Makkosmáriára vezet az út. Kis idő múlva egy kövekkel körberakott sírkereszthez, a második világháborúban elesett honvédek nyughelyéhez, a "Három katona sírjához" érkezünk. Az utat jobb oldali ágán követjük, ahol a Csacsi-rétre jutunk ki. Itt nagyot pihenhetünk, töltődhetünk, kicsomagolhatjuk a magunkkal hozott úti elemózsiánkat. A kis rét túloldalán útelágazás található. Mi a sárga sávjelzésen folytatjuk a sétát, ahol csakhamar egy félig földbevájt kunyhót, előtte tűzrakóhelyet és egy táblát is találunk. A piros sávjelzést is hordozó sétaútig a Virág-völgy meredek peremén kacskaringózunk, folyamatos emelkedőn a Libegő felső állomásáig vesszük az irányt.

Program: Könnyű és rövid túraútvonal Budapesthez közel - Budai-hegységben - Normafa - Három katona sírja - Csacsi-rét - Virág-völgy - János-hegyi nyereg
Helyszín: Budai-hegység
Időpont: bármikor
Bővebb információ - 7 könnyű túraútvonal Budapest közelében »
 

Vidéki ingyenes húsvéti programok

 

27-44. 17 ingyenes tanösvény az országban, hétvégi családi sétákhoz, kiránduláshoz - egy példa: Pandúr Ökopark tanösvény


Az ország bővelkedik tanösvényekben, de mi most az ingyenesek közül válogattunk 17-et. Ezek közül is most a Pandúr Ökopark tanösvényt ajánljuk, amely mindenki számára ingyenes, és a Nagy-Pandúr-szigeten található. A nyolc állomásból álló tanösvényen interaktív táblák játékosan mutatják be a Gemenci erdő növény- és állatvilágát, a halászatot, de még a halászlé készítés rejtelmeiről is tanulhatnak a kirándulók. Az Ökoparkban nem csak a tanösvény nyújt kikapcsolódást az egész család számára, de található itt még mezítlábas sétány és kilátó is.

Program: Ingyenes tanösvények az országban, hétvégi családi sétákhoz, kiránduláshoz - Pandúr Ökopark tanösvény
Helyszín: Pandúr Ökopark tanösvény, Baja
Időpont: reggel 9 órától koraestig
Bővebb információ - 17 ingyenes tanösvény az országban »
 

45. II. Húsvéti Nyuladalom Siófokon


A II. Húsvéti Nyuladalom Siófokon idén második alkalommal kerül megrendezésre, ahol népi- és logikai fajátékokkal, kosaras körhintával, hintalóval, logikai fajátékokkal, gólyalábakkal, kézműves- és gasztronómiai vásárral, főzőversennyel, gyerekkoncertekkel, interaktív gyermek előadásokkal csalogatják a családokat, esténként pedig a felnőtteket hazai előadók koncertjei várják. Ismét lesz nyúlfutam, nyuszisimogató, nyuszitojás-keresés, tojásfa díszítés. Húsvét alkalmával több nyuszihajó indul a Hajóállomásról nyuszi simogatóval, arcfestővel, és ajándék csoki tojásokkal a fedélzetén.  

Program: II. Húsvéti Nyuladalom Siófokon
Helyszín: Fő tér, Siófok
Időpont: 2017.04.14-17.
Bővebb információ »

2
 

46. Szalóki Húsvétoló


A Szalóki Húsvétoló a régi népszokásokat, hagyományait kívánja feleleveníteni programjaiban, így a látogatók megismerkedhetnek a népi locsolással, tojásfestéssel, tojásírással is és számos népi kismesterséggel. Emellett lesz, néptánc és népzene, kisállat simogató, népi játékok.

Program: Szalóki Húsvétoló
Helyszín: Faluház, Egerszalók
Időpont: 2017.04.15.
Bővebb információ »
 

47. Családi nyúlkergető - Zalakaros


A Családi nyúlkergető húsvéti rendezvény bővelkedik a családi programokban. A húsvéti vetélkedők keretében, megmérethetik magukat ki a legügyesebb a tojásgurításban, tojásdobálásban, vagy a tojáskeresésben. Az állatsimogatóban nyuszi, bárány és póni várja a kicsiket. Délután, népi játszótér és kreatív foglalkozások biztosítják a kikapcsolódást. Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a látogatókat.

Program: Családi nyúlkergető
Helyszín: Gyógyfürdő tér 10., Zalakaros
Időpont: 2017.04.14-16.
Bővebb információ »
 

48. Forster Húsvéti Családi Nap - Bugyi


A Forster Húsvéti Családi Nap minden programja a húsvéti szórakoztató kikapcsolódást szolgálja az egész család számára. Lesz tojásfestés, lufihajtogatás, arcfestés, sorversenyek, tojáskeresés és pónifogatozás a Forster Vadászkastélyban.

Program: Forster Húsvéti Családi Nap
Helyszín: Forster Vadászkastély, Szálloda, Bugyi
Időpont: 2017.04.16., 10:00-18:00
Bővebb információ »
 

49. II. Nyúlfutam Siófokon


A II. Nyúlfutam Siófokon húsvétvasárnap kerül megrendezésre és várnak minden futni, kerékpározni, görkorizni szerető látogatót, akár a családok kisebb-nagyobb tagjait is. Regisztráció 09:00 órakor, start pedig 10:00 órakor. A táv könnyen teljesíthető bárki számára, körülbelül 3 km hosszú. A szervezők ajándékokkal és meglepetésekkel készülnek a résztvevők számára.

Program: II. Nyúlfutam Siófokon
Helyszín: Fő tér, Siófok
Időpont: 2017.04.16., 09:00-12:00
Bővebb információ »
 

50. Húsvét Fertődön, az Esterházyaknál


A Húsvét Fertődön, az Esterházyaknál programok keretében, április 16-án délután 14 - 17 óra között gyerekeknek szóló foglalkozások keretében a legkisebbek készíthetnek tojástartókat, festhetnek tojásokat, színezhetnek, ajtódíszeket készíthetnek - de emellett akár arcfestést is kérhetnek. Ez a program ingyenes, a rendhagyó játékos vezetés a kastélyban azonban belépőjegy-köteles és regisztrálni kell.

Program: Húsvét Fertődön, az Esterházyaknál
Helyszín: Esterházy-kastély, Fertőd
Időpont: 2017.04.16., 14:00-17:00
Bővebb információ »
 

51. Húsvéti Tojáskereső - Sopron


A Húsvéti Tojáskereső, idén 40. alkalommal húsvét hétfőn 9-12 óra között kerül megrendezésre az Erzsébet-kertben. Jelentkezés: A zöld (zene) pavilonban 09.00 órától. Táv: 1500 méter, 20 ellenőrzőponttal. A térképes játékon az egész család elindulhat, így a kicsiknek a szülők segíthetnek és az első 300 beérkező gyermek pedig, apró ajándékot kap! A nevezés díjtalan!

Program: Húsvéti Tojáskereső
Helyszín: Erzsébet kert - Ady Endre út, Sopron
Időpont: 2017.04.17., 09:00-12:00
Bővebb információ »
 

52. Húsvéti programok gyerekeknek - Sopron-Balf


A Húsvéti programok gyerekeknek a tavaszi szünetben április 14-én várja a játszani, kézműveskedni szerető gyerekeket a húsvét jegyében a József Attila Művelődési Házban.

Program: Húsvéti programok gyerekeknek
Helyszín: József Attila Művelődési Ház, Sopron-Balf
Időpont: 2017.04.14., 16:00
Bővebb információ »
 

53. Családi húsvét - Bogács


A Családi húsvét, kézműves foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel és különböző szórakoztató programokkal várjuk a gyermekeket és szüleiket egyaránt húsvét alkalmából sok szeretettel.

Program: Családi húsvét
Helyszín: Közösségi ház, Bogács
Időpont: 2017.04.16.
Bővebb információ »
 

54. Hagyományőrző Húsvét - Felsőtárkány


A Hagyományőrző Húsvét rendezvény, a Tájház udvarára várja érdeklődő látogatóit, ahol a család minden korosztálya számára ígérnek szórakozást. Lesz múltidéző locsolkodás, tojásvadászat, népi ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, állatsimogató, pónilovaglás és zene, tánc, finomságok.

Program: Hagyományőrző Húsvét
Helyszín: Tájház, Felsőtárkány
Időpont: 2017.04.17., 13:00-16:00
Bővebb információ »
 

55. Büki Húsvéti Vigadalom


A Büki Húsvéti Vigadalom április 17-én a húsvéti népszokások bemutatásával indul, és a nap folyamán a gyerekeket húsvéti játszóház, népi fajátékok és kézműves sarok várja. A délelőtt folyamán színházi előadásra is sor kerül.

Program: Büki Húsvéti Vigadalom
Helyszín: Büki Művelődési és Sportközpont
Időpont: 2017.04.17., 08:30-12:00
Bővebb információ »

Fotó: pixabay.com

Szülők lapja

Húsvét

Szülők lapja


2017.04.10