"Teljesen összetört a szívünk. Nem tudjuk elhinni, ami történt" - Három 9 éves kisdiák is a lövöldöző áldozatai közt

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A március 27-ei Nashville-i lövöldözésben Audrey Hale hat embert, köztük három 9 éves kisdiákot lőtt le. Az áldozatok között volt az iskola 60 éves igazgatója, egy 61 éves helyettesítő tanár és egy 61 éves iskolagondnok. A március 27-ei, hétfő délelőtti Nashville-i lövöldözésben Audrey Hale hat embert, köztük három 9 éves kisdiákot lőtt le. Az áldozatok között volt az iskola 60 éves igazgatója, egy 61 éves helyettesítő tanár és egy szintén 61 éves iskolagondnok.

A három kis áldozat közül a 9 éves Evelyn Dieckhaust igazi hősként emlegetik, a kislány ugyanis - a túlélők elbeszélése alapján - kétségbeesetten próbálta meghúzni a tűzjelzőt, mert meg akarta akadályozni a lövöldözőt, hogy az tüzet nyisson az osztálytársaira.

Gyászolnak a szülők
Megtört családja nem kívánt nyilatkozni, ehelyett közleményt adtak ki, melyet a CNN közölt:

"Teljesen összetört a szívünk. Nem tudjuk elhinni, ami történt. Evelyn ragyogó fény volt ebben a világban. Nagyra értékeljük a sok szeretetet és támogatást, amit kapunk, de szeretnénk magunkban meggyászolni a kislányunk" - A Dieckhaus családA két másik gyermekáldozat, Will Kinney, akit a 9 éves Hallie Scruggs-szal együtt lőttek le és öltek meg a mészárlásban.

Will mindenkivel kedves volt és befogadó, a gyászoló szülők elmondták, mennyire szerette két fiatalabb testvérét és az összes rokont, de az osztálytársak is gyakori vendégek voltak náluk.

Hallie egy presbiteriánus pásztor kislánya volt, aki azt nyilatkozta, bízik abban, hogy a kislánya már "Jézus karjaiban van, aki egyszer majd újra életre kelti".

Már egy ideje készült a támadásra
A hatóságok értesülései szerint összesen hét fegyvert vásárolt az elmúlt években a Nashville-i iskolai lövöldöző. A bizonyítékok azt mutatják, hogy a 28 éves Audrey Hale régóta készült a fegyveres támadásra. Otthonában a házkutatás során az iskola, a Nashville előkelő negyedében fekvő Covenant Iskola részletes térképeit találták, azokon bejelölve a támadás útvonalát.

A rendőrök megtalálták több jegyzetét és egy "nyilatkozatot" is, amelynek tartalmáról annyit közöltek, hogy szintén az előre kiterveltséget támasztja alá. John Drake, Nashville rendőrfőnöke egy kedd reggeli interjúban azt mondta, hogy a jelek arra utalnak, a lövöldöző haragot táplált az iskolával szemben.

A támadó évekkel korábban az iskola tanulója volt. A rendőrfőnök hétfői közlése szerint magát transznemű nőként azonosította. A hatóság szóvivője kedden azt írta, hogy Hale-t nőként anyakönyvezték, de ő a közösségi médiában férfi névmással hivatkozott magára.

Nyilvánosságra hozták a térfigyelő kamerák felvételeit
Még hétfőn este a rendőrség nyilvánosságra hozta az iskola térfigyelő kameráinak felvételeit, amelyeken az látszik, hogy a támadó egy hosszú csövű puskával lopódzva ment végig az iskola folyosóján, mellényt és terepszínű nadrágot viselt. Kedden az intézkedő rendőrök testkamera-felvételeit is nyilvánosságra hozták, amiből kiderül, hogy a támadó rálőtt a rendőrökre, mielőtt azok az iskola emeleti folyosóján halálosan megsebesítették.

Hale hétfő délelőtt nem sokkal 10 óra után jelent meg az iskolában, ahova egy oldalajtón keresztül jutott be. A lövöldözésről szóló első bejelentés kevéssel negyed 11 előtt érkezett a rendőrségre, és szűk negyedórával később az intézkedő rendőrök ártalmatlanították a támadót. A támadás után két támadó jellegű puskát, valamint egy kézi lőfegyvert találtak nála.

Az intézménynek, a Covenant keresztény magániskolának, - amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben - mintegy 200 tanulója van az előkészítő osztályoktól, a 6. évfolyamig

Az iskolai tragédia áldozataira emlékezve Joe Biden elnök utasítására péntekig az Egyesült Államok kormányzati épületein és külképviseletein félárbócra eresztették a nemzeti lobogót. Az elnök az eset nyomán hétfőn ismét sürgette a támadó jellegű lőfegyverek betiltását.

Forrás: MTI, DailyMail, BBC

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.03.29