Termékvisszahívás: Rákkeltő vegyszermaradványt találtak ebben a dobozos jégkrémben! - Ha ilyet vettél, nehogy megedd

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Termékvisszahívás: Rákkeltő vegyszermaradványt találtak ebben a dobozos jégkrémben! - Ha ilyet vettél, nehogy megedd Etilén-oxid szennyezettség miatt visszahívnak egy Auchan jégkrémet. Ez már nem az első alkalom, hasonló okból júniusban is volt már egy termékvisszahívás. Etilén-oxid szennyezettség miatt visszahívnak egy Auchan jégkrémet. Ez már nem az első alkalom, hasonló okból júniusban is volt már egy termékvisszahívás.

Feltételezett etilén-oxid szennyezettség miatt az Auchan visszahívja Menta ízű dobozos jégkrémét. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el.

A kifogásolt termék adatai:
Termék neve: Auchan Menta ízű jégkrém (92%) étcsokoládé forgáccsal (8%) díszítve 1 l, 500 g
Probléma jellege: Feltételezett etilén-oxid szennyezettség
Minőségmegőrzési idő: 31/03/2023
Tételszám: PL1085
Forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.

Termékvisszahívás: Rákkeltő vegyszermaradványt találtak ebben a dobozos jégkrémben! - Ha ilyet vettél, nehogy megedd

Az érintett terméket bármelyik Auchan üzletbe visszaviheted, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján is tájékoztatta vásárlóit.

A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik.

Mi az etilén-oxid?
Az etilén-oxid egy szintetikusan előállított gáz, használják intermedierként más szerves anyagok előállítására (pl. etilén glikol), orvosi berendezések sterilizálására és egyes országokban fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint fertőtlenítésére (pl. Indiában a szezámmagot Salmonella ellen).

Az Európai Unióban az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos. Az etilén-oxid hosszútávú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát (genotoxikus karcinogén). Az Európai Unióban a termények etilén-oxid tartalmára szigorú határérték van érvényben, amely a legkisebb, már mérhető mennyiségnek felel meg.

Forrás, fotó: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.07.14