"Tudom, hogy egyszer meggyógyulsz és mindent bepótolunk" - 1 éves lett az éber kómában levő ralis kislánya

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


"Tudom, hogy egyszer meggyógyulsz és mindent bepótolunk" - 1 éves lett az éber kómában levő ralis kislánya

Megható üzenetet posztolt a család az egy éves kislánya nevében.

Szilágyi Richárd raliversenyző már több, mint másfél éve fekszik éber kómában. A fiatal édesapa szíve 2022 májusában, a Dunakanyar Rally bejárása közben állt le, minden előzmény nélkül. Azóta a család minden napja, minden perce kemény harc az idővel, lankadatlan remény és küzdelem.

A család nem adja fel
A gyógyulásáért létrehozott Facebook-csoportban családja egy megindító fotóval és többek között az alábbi sorokkal emlékezett róla: „1 éves lettem, Apa. Nem így kellene lennie. Nem itt kellene lenned. Otthon anyával, mamáékkal, a családdal. Tudom, hogy egyszer meggyógyulsz és mindent bepótolunk.”
Ahogy felesége, Krisztina fogalmazott: sosem adják fel a reményt, és a családtagokkal, barátokkal együtt minden nap imádkoznak érte.

Biztató fejleményekről már beszámolhatunk, hiszen Szilágyi Richárd már mosolyog kislányára, meg lehet nevettetni, képes inni, és figyelmesen nézi a neki mutatott autós felvételeket is.

 

 

Még egy kis összeg hiányzik a külföldi gyógykezeléshez
A Haon érdeklődésére Richárd felesége, Krisztina elmondta, még 2 millió forint hiányzik a németországi gyógykezelés megkezdéséhez. Jelenleg egy funkcionális MRI-vizsgálat kiértékelésének eredményére várnak. A német klinikán már értek el biztató eredményeket hasonló esetekben, és a kórház fogadná is Ricsit, ám a kiutazás és a kezelés azonban rendkívül költséges: 40 millió forintra van szükség, melyből 38 millió már összegyűlt. A 40 millió forint átutalása után pár héten belül meg is kezdődhetne Ricsi külföldi gyógykezelése.

Sok segítséget kapnak
Szilágyi Richárd gyógyulásáért nagy az összefogás: már több jótékonysági autós vasárnap, sőt, a tavaszvégi Debreceni Kárai Kupasorozat élményautózásainak bevételét is a ralis gyógyulására ajánlották fel a szervezők.
Az Együtt Ricsi gyógyulásáért nevű Facebook oldal létrejötte pedig épp azt a célt szolgálja, hogy Ricsi története sokakhoz elérjen, és minél többen támogassák Ricsi gyógykezelésének mielőbbi megkezdését - hiszen az idő fontos tényező a gyógyulásban.

Már csak 2 millió forint hiányzik, hogy megkezdhessék a speciális németországi gyógykezelést. Amennyiben hozzá tudsz járulni a ralis gyógyulásához, akkor az Együtt Ricsi gyógyulásáért nevű Facebook oldalon megtalálod az elérhetőségeket, számlaszámot.


Fotók: Facebook
Forrás: haon.hu


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.12.11