Újabb járványügyi döntésekről számolt be Orbán Viktor: Van, akinek kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Újabb járványügyi döntésekről számolt be Orbán Viktor: Van, akinek kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában újabb járványügyi döntésekről beszélt, hogy elkerülhető vagy mérsékelhető legyen a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken újabb járványügyi döntésekről beszélt, hogy elkerülhető vagy mérsékelhető legyen a koronavírus-járvány negyedik hulláma.

Oltás 12-15 éveseknek
Az iskolakezdés első két napján minden oktatási intézményben lehetővé teszik, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek felvegyék a koronavírus elleni oltást, amennyiben szüleik ezt megengedik.

A kormányfő azt mondta, a 12-15 év közötti korosztály 13-14 százaléka már megkapta az oltást.

A 16-18 év közöttiek oltása nagy sebességgel halad, az átoltottság közöttük 45 százalék körül van - közölte a miniszterelnök.

Újabb járványügyi döntésekről számolt be Orbán Viktor: Van, akinek kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás

Nyaralás csak 2 oltással
Orbán Viktor azt javasolta, hogy csak azok utazzanak külföldre nyaralni, akik mindkét oltást megkapták.

Harmadik oltás felvétele augusztus 1-től
A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től, ehhez bőséges mennyiségű vakcina áll rendelkezésre. Mint mondta, a harmadik oltás felvételére a másodikat követően négy hónap elteltével lesz lehetőség, de az orvosok ettől eltérhetnek.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy Magyarország még mindig az egyik vagy talán a legbiztonságosabb ország átoltottság tekintetében Európában, magasabb azok aránya, akik a teljes védettséget adó második oltást is megkapták, mint Németországban vagy Nagy-Britanniában.

Kötelező oltás az egészségügyi dolgozóknak
Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás - közölte.

Személyesen keresik fel a be nem oltott időseket
Az eddigieknél fertőzőbb delta variáns megjelenése miatt az, aki nem vette föl az oltást, nagyobb veszélyben van, mint a járvány idején eddig bármikor. Ezért azokat az időseket, akik nem kaptak eddig oltást, személyesen meg fogják keresni - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Forrás: MTI
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.07.16