Újratervezés Program 2022: Már jelentkezhetsz az ingyenes, 4 hetes online informatikai képzésre! - Tudnivalók

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újratervezés Program 2022: Már jelentkezhetsz az ingyenes, 4 hetes online informatikai képzésre! - Tudnivalók Az Újratervezés program elvégzésére 4 hét áll a rendelkezésre, és naponta 2-6 óra elfoglaltsággal jár attól függően, hogy a résztvevők milyen meglévő informatikai ismeretekkel rendelkeznek, illetve mennyi időt tudnak a képzésre fordítani. A koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági és munkaerőpiaci helyzetre reagálva az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) először két évvel ezelőtt hirdette meg az Újratervezés Programot, hogy díjmentes informatikai átképzéssel segítse azokat, akik a pályaváltás mellett döntöttek.

A munkahelyek megvédése, a magyar családok és vállalkozások támogatása továbbra is a kormány kiemelt célja, ezért a program idén is folytatódik - közölte az ITM az MTI-vel.

Ismét indul az Újratervezés - ingyenes online informatikai képzés
Ismertették, hogy az érdeklődők 2022. április 29-től ismét jelentkezhetnek a programban harmadik alkalommal meghirdetett informatikai képzésre. Ezúttal tízezren kapnak lehetőséget a digitális készségek javítására és a programozás alapjainak megismerésére, majd ezt követően több mint háromszázan juthatnak tovább a nyáron induló alapszintű szakmai képzésekre.

Újratervezés Program 2022: Már jelentkezhetsz az ingyenes, 4 hetes online informatikai képzésre! - Tudnivalók

4 hetes online program
A távoktatásos program elvégzésére a regisztrációt követően négy hét áll a rendelkezésre, és naponta 2-6 óra elfoglaltsággal jár attól függően, hogy a résztvevők milyen meglévő informatikai ismeretekkel rendelkeznek, illetve mennyi időt tudnak a képzésre fordítani.

Milyen tudást lehet elsajátítani a képzésen?
- A Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítasz el.
- Tisztában leszel a hálózati alapfogalmakkal, nem fogsz zavarba jönni, ha hálózati eszközökről és protokollokról lesz szó.
- Megismered a különféle fejlesztési módszertani elemeket, mint a tervezés, implementálás, tesztelés, az élesbe állítás, és ismerni fogod a fejlesztésben résztvevő személyek feladatait és felelősségi köreit.
- Ismerni fogod a Git verziókövető rendszert, amivel többek között előkészülsz a közös csoportmunkára.
- Elsajátítod a HTML, CSS, Javascript alapjait, amelyekkel a későbbiekben könnyedén készíthetsz weboldalakat.

A 4 hetes időtartam arra is lehetőséget ad, hogy munka mellett, vagy akár csak hétvégén haladva is elvégezhető legyen, heti 10-30 óra befektetett tanulással. Ha már rendelkezel informatikai ismeretekkel, akkor bizonyos tananyagrészeket át is ugorhatsz. Ehhez sikeresen kell teljesítened az anyagrészekhez tartozó tudásfelmérő teszteket. Ezen tesztek teljesítése azonban nem mentesít a záróvizsga alól, csupán a gyakorlás célját szolgálja.

Záróvizsgával zárul, de továbbtanulásra is lehetőség van
A kurzus záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése az egyik feltétele annak, hogy a résztvevők 100%-os állami támogatással tanulhassanak tovább a programban elérhető IT-képzések egyikén.

A programra a 18. életévet betöltött személyek jelentkezhetnek, a további feltételek és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók itt érhetők el »

Forrás: MTI, ujratervezes.nive.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.05.03