Újszülöttet hagytak a miskolci babamentő inkubátorban! - Ezt a nevet kapta a kisfiú a kórház dolgozóitól

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újszülöttet hagytak a miskolci babamentő inkubátorban! - Ezt a nevet kapta a kisfiú a kórház dolgozóitól Egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő inkubátorban 2020. június 25-én, csütörtökön. Egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő inkubátorban 2020. június 25-én, csütörtökön.

A kórház az MTI-vel tudatta: az inkubátor 0 óra 10 perckor jelzett, és a személyzet azonnal intézkedett. A Perinatális Intenzív Centrum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket.

Már nevet is adtak a picinek
A 44 centiméterrel és 2160 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói a Hajnal Ákos nevet adták.Valószínűleg otthon született
A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú bizonyára nem intézményi körülmények között született, ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges.

Ő a 15. baba, akit a miskolci inkubátorban hagytak
Hozzátették: Hajnal Ákos a tizenötödik baba, akit az inkubátorban találtak 1998 óta, amikor a kórház főbejárata előtt elhelyezték a készüléket. Legutóbb 2019-ben - egymást követően - két gyermeket helyeztek el a babamentő inkubátorban: májusban egy kislányt hagytak ott, júniusban pedig egy kisfiút.

A kórház emlékeztetett: a nők - amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

Forrás: MTI
Fotó: Pexels (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.06.26