Üzenet minden anyukának, aki úgy érzi, nem csinálja elég jól

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


Üzenet minden anyukának, aki úgy érzi, nem csinálja elég jól Anyaként az ember sokszor elgondolkodik, hogy jól csinálja-e, amit csinál - rosszabb napokon az is megfordul a fejében, hogy biztosan ő a legpocsékabb szülő a világon, aki mindent elront a gyermeknevelésben... Anyaként az ember sokszor elgondolkodik, hogy jól csinálja-e, amit csinál - rosszabb napokon az is megfordul a fejében, hogy biztosan ő a legpocsékabb szülő a világon, aki mindent elront a gyermeknevelésben...

Ezzel kapcsolatban írt a több mint egymillió Facebook-követővel bíró Constance Hall ausztrál blogger és négygyermekes édesanya is nemrégiben a közösségi oldalon - bejegyzését rengeteg anyuka lájkolta és osztotta meg, hiszen az érzés, valljuk be, mindannyiunknak ismerős.


A blogger két gyermekével a négyből - Forrás: Facebook/Constance Hall
 

Üzenet minden anyukának, aki úgy érzi, nem csinálja elég jól


Néhány héttel ezelőtt egy gyerekpszichológus ismerősöm elnézte a gyerekeimet, aztán megszólalt: "Annyira jó anya vagy!"
Úgy éreztem, ez egy ordas nagy hazugság, így hát kifakadtam: "Dehogy vagyok jó anya! A gyerekeim az őrületbe kergetnek és annyira kiborulok tőlük, hogy lefekvéskor folyton azon jár az agyam, vajon holnap lesz-e türelmem hozzájuk".
Erre azonban olyat válaszolt, amit azóta sem feledtem:
"A babák sírnak, így kommunikálnak. A totyogók visítanak, a kisgyerekek nyafognak, a tiniknek semmi se jó. Az anyukák meg magukban káromkodnak egy csúnyát, mielőtt válaszolnak a gyerekeik összes kérdésére. Mindannyian próbálunk szót érteni egymással.
De tudod mit? Ez sokkal jobb, mint a csönd. Az a ház, ami tele van ordítozó gyerekekkel, veszekedő tinikkel és olyan szülőkkel, akik minden kérdésre és kérésre reagálnak - na, ezt mondom én normálisnak.
Sokkal jobban aggasztanak a csöndes gyerekek, a mindentől összerezzenő totyogók, a tinik, akik inkább nem mennek haza, és a szülők, akik nem kommunikálnak a gyermekeikkel.
És hidd el, nem a gyerekektől őrülsz meg - őrült voltál te már előtte is, ezért is vállaltad be őket."

És ettől a néhány mondattól máris jó szülőnek éreztem magam.
Szóval, nagy levegő: te is jól csinálod! 

Forrás: Facebook/Constance Hall

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2017.06.28