15 perc különbséggel születtek az ikrek: Az egyik még 2021-ben, a másik már 2022-ben

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


15 perc különbséggel születtek az ikrek: Az egyik még 2021-ben, a másik már 2022-ben Ikreknél előfordulhat, hogy a két baba nem ugyanazon a napon születik meg, de azért az viszonylag ritka, hogy az év és a hónap sem stimmel. Ikreknél előfordulhat, hogy a két baba nem ugyanazon a napon születik meg, de azért az viszonylag ritka, hogy az év és a hónap sem stimmel.

Persze szilveszteri ikerszülésnél még ez is előfordulhat, mint történt az két évvel ezelőtt Indianában - most pedig egy kaliforniai házaspárnál, ahol 15 perc különbséggel jöttek világra a kicsik.

Fatima Madrigal és Robert Trujillo első gyermeke, Alfredo 2021. december 31-én, 23:45-kor jött világra, kishúga, Aylin viszont épp bevárta az éjfélt, hogy aztán az ő születési dátuma már 2022. január 1-jére essen.

- Egyszerűen őrület, hogy ikreink születtek, mégsem ugyanaz a szülinapi dátumuk - mondta el az anyuka.Egészséges kisbabák
Mindkét újszülött egészséges: Alfredo 2750 grammot, míg Aylin 2660 grammot nyomott a megszületésekor. A piciknek már van 3 nagyobb testvére is, így velük hattagúra bővült a család.

A szülésnek helyt adó Salinas városbéli Natividad Medical Center orvosa, Dr. Ana Abril Arias azt nyilatkozta, életének egyik meghatározó élménye volt ez a különleges ikerszülés.A szülések 3 százaléka ikerszülés
Az amerikai Betegség- és Járványügyi központ (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) adatia szerint évente 120 ezer ikerszülés történik az Egyesült Államokban, ez az összes születés mindössze 3 százaléka. 

Olvasd el ezt is!
5 dolog, amiért hálás lehetsz, ha ikreid születnek - Csak éld túl az első pár évet »


Forrás: People
Fotók: Facebook/Natividad Medical Center

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2022.01.07