Télapó alkalmából lepjük meg a gyerekeket és a családot egy kis finomsággal. Egyszerű, de nagyon látványos édességeket ajánlunk, hogy még emlékezetesebb legyen a Mikulás várása, ünneplése. Télapó süti receptet és Télapó gyümölcsös receptet is találtok nálunk.
Télapó alkalmából lepjük meg a gyerekeket és a családot egy kis finomsággal. Egyszerű, de nagyon látványos édességeket ajánlunk, hogy még emlékezetesebb legyen a Mikulás várása, ünneplése. Télapó süti receptet és Télapó gyümölcsös receptet is találtok nálunk.
1. Télapó süti
Hozzávalók:
- 12 db csokis muffin
- 12 szem eper
- Habtejszín
Csokis muffin receptje:
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál barackíz
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg keserű kakaópor
- 5 dkg tört étcsoki
A muffin elkészítése
A lisztet és a sütőport szitán áttörjük és hozzáadjuk a kakaóport. A cukrot hozzáadjuk a vajhoz és krémesre keverjük, majd beletesszük a lisztbe. Hozzáadjuk a 2 egész tojást és a baracklevárt. Egy fél tábla étcsokit apró darabokra törünk és beleszórjuk a masszába. Egy kisebb részt tegyünk félre, hogy a süti tetejére is maradjon. Elosztjuk a masszát a 12 részes muffinsütőben és a tetejére szórjuk a maradék csokidarabkákat. 170 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Ha nincs időd muffint, vagy kakaós piskótát sütni, akkor a közértekben már kapható kész kakaós piskótát is használhatod.
Elkészítés:
Süsd meg a muffinokat, vagy egy kakaós piskótát, melyekből kihűlés után pogácsaszaggatóval vágj ki 12 karikát.
Verd fel a habtejszínt és töltsd bele egy habnyomóba, vagy egy levágott végű nejlon zacskóba. Ezzel nyomj egy réteget a muffinokra, vagy piskótapogácsákra.
A megmosott, kicsumázott epreket csúcsukkal felfelé tedd rá a habra, majd még egy-egy pöttyöt nyomj rájuk a tejszínhabból.
Már készen is van a nemcsak mutatós, de nagyon finom Télapó süti.
2. Télapó gyümölcsdesszert
Hozzávalók:
- Eper
- Tejszínhab
- Csokidara
Elkészítése:
Rendkívül egyszerű, mégis nagyon mutatós finomság Télapó alkalmából. Az epreket megmossuk és leszedjük a csumáját, majd 2/3 rész magasságban kettévágjuk. A két rész közé tejszínhabot, vagy felvert habtejszínt (ez tartósabb) nyomunk. Készíthetünk neki szemeket is csokireszelékből, csokidarából.
Fotó: Freedigitalphotos.net