"9 éves koráig szoptattam a kislányomat - De engedném neki tovább is, ha akarná, nincs ebben semmi rossz"

Szülők lapja

Szoptatás

Szülők lapja


Hatalmas felháborodást váltott ki az internetezők körében az az anyuka, aki 9 éves koráig szoptatta legkisebb lányát - pedig szerinte nincs ebben semmi természetellenes. Hatalmas felháborodást váltott ki az internetezők körében az az anyuka, aki 9 éves koráig szoptatta legkisebb lányát - pedig szerinte nincs ebben semmi természetellenes.

Sokan gusztustalannak és pedofilnak nevezik az ausztrál édesanyát, pedig Sharon Spink bevallása szerint csak azt tette, amit természetesnek érzett.

- A kislányom azt mondta, szeretne 10 éves koráig cicizni, ami jövő áprilisban lett volna, de most úgy tűnik, idén áprilisban végérvényesen elhagyta a szopizást. De én engedném neki, ameddig csak akarja - mondta el az anyuka a Yahoo Newsnak.

szoptatzás

Azt is hozzátette, szerinte ennek a késői elválasztásnak köszönhető, hogy hihetetlenül erős kapcsolat alakult ki közte és a lánya között, és úgy véli, ez most sem szűnik meg, hogy a kislány már nem cicizik.

Sokan megszólták
Az 50 éves édesanya megszenvedte első három gyermeke szoptatását, ezért is örült annyira, hogy negyedszerre végre a szervezete "úgy működött, ahogy működnie kellett". A kis Charlotte-ot egyébként ötéves koráig szoptatta nyilvánosan, de egyre több beszólást és sértegetést kapott, így ezt követően inkább a négy fal között intézték el.

- Mindenféle válogatott szidalmat vágtak a fejemhez személyesen vagy online, volt, aki azt mondta, ez már a gyermekbántalmazás kategóriába tartozik, de akadt, aki szerint egy undorító pedofil vagyok - vallotta be a lapnak, hozzátéve, eleinte nagyon bántották az ilyen vélemények, de most már ügyet sem vet rájuk sem ő, sem a kislánya. A férje pedig, akivel 14 éve boldog házasságban él, szintén támogatja.

Természetesen Charlotte tisztában volt vele, hogy az osztálytársai ebben az életkorban már nem szopiznak, de őt ez nem érdekelte. Az anyukája szerint nem cikizték emiatt a suliban, és amikor a témát felkapta a helyi média, akkor is csak azt említette meg a többi gyerek, hogy látták a tévében.

Más anyukáknak akar segíteni
Sharon nemrégiben elvégzett egy szoptatási tanácsadói tanfolyamot is, mert hiszi, hogy példájával sok édesanyának erőt adhat, hogy hallgassanak gyermekük igényeire és ne féljenek a szoptatástól. A története kapcsán egyébként pozitív véleményeket is kapott, ez megerősítette abban, hogy megérte a nyilvánosság elé állnia.

- Nem foglalkozom azzal, aki bánt. Az ilyen emberek többsége vagy nincs tisztában azzal, miként működik a szoptatás, vagy összekapcsolódik a fejükben a női mell és a szexualitás, és ezért eleve elítélően tudnak csak nyilatkozni. Pedig szerintem ennek nincs köze a szexhez, azért van mellünk, hogy táplálni tudjuk vele a gyermekünket - hangsúlyozta a This Morning brit reggeli tévéműsorban.

Nem ő az egyetlen
Nem Sharon Spink az egyetlen olyan anyuka, aki sokáig szoptatta a gyermekét: nemrégiben írtunk egy szintén ausztrál ötgyermekes édesanyáról, akinek a kisfia 7 éves korában is rendszeresen cicizett. Itt olvashatod el a cikket »

Ez is érdekelhet!
Miért fontos a szoptatás mind a babának, mind a kismamának? Orvos válaszol »


Forrás: Yahoo
Fotó: Yahoo/Caters News

Szülők lapja

Szoptatás

Szülők lapja


2019.04.25