Adventi vásár 2018: 9 varázslatos hely Budapesten, ahova idén mindenképpen vidd el a gyereket!

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


Adventi vásár 2018: 9 varázslatos hely Budapesten, ahova idén mindenképpen vidd el a gyereket! Az adventi vásárok 2018-ban is megnyitják kapuikat. Mézeskalács és sült gesztenye-illat, forralt bor, forró csoki gőzölög a karácsonyi fényárban úszó városi tereken. Persze színes programok is csalogatják a családok apraja-nagyját. Válogatás a budapesti adventi vásárokból. Mint minden évben, idén is megnyitják kapuikat az adventi vásárok. Mézeskalács és sültgesztenye-illat, forralt bor, forró csoki gőzölög a karácsonyi fényárban úszó városi tereken. Persze színes programok is csalogatják a családok apraja-nagyját. Válogatás a budapesti adventi vásárokból.
 

1. Adventi Ünnep a Bazilikánál

Az Adventi ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény a budapesti Szent István téren kerül hagyományosan megrendezésre, ahol vásárral, ingyenes korcsolyapályával és fényfestéssel is várják az érdeklődőket január elsejéig. Ökovásár, fényfestés komponált zenével, kézműves portékák, grillkolbász és kürtöskalács vár mindenkit.

Ízelítő az adventi vásár programkínálatából:
- minden nap ingyenes korcsolyapálya és korcsolyabérlés 14 éves korig, hétvégén ingyenes korcsolyaoktatás
- 3D-s fényjáték
- kézműves foglalkozások
- meglepetés koncertek

Adventi vásárok 2017
Fotó: Facebook/Adventi Ünnep a Bazilikánál

Program: Adventi Ünnep a Bazilikánál
Helyszín: Szent István tér, Budapest
Időpont: 2018.11.23. - 2019.01.01.
Bővebb információ »
 

2. Advent a Várkert Bazárban

Élő betlehemmel, koncertekkel, táncszínházi előadásokkal, gyerekprogramokkal és kézműves vásárral is készül az adventi időszakra december 2. és 23. között a Várkert Bazár. A magyar népi hagyományokat és az egykori falusi karácsonyok hangulatát mondókákkal és versekkel idézik majd meg a vendégek között járó betlehemesek.

Workshop keretében a gyerekek üveglapokra festhetik meg alkotásaikat, amelyeket kiégetés után a Várkert Bazár falaira vetítenek ki a szervezők. A karácsonyi kézműves programokon lehet készíteni továbbá adventi kalendáriumot, koszorút, képeslapot és számos egyéb karácsonyi kelléket. A gyerekeknek minden hétvégén külön nekik szóló programokkal is készülnek a szervezők. Mindezeken túl a gyerekek szüleikkel együtt kipróbálhatják a 40 méter hosszú fakutyapályát, betlehemeseknek öltözhetnek, vagy természetes anyagokból készíthetnek régi falusi játékokat.

Program: Advent a Várkert Bazárban
Helyszín: Várkert Bazár, Budapest
Időpont: 2018.12.02. - 2018.12.23.
Bővebb információ »
 

3. Advent Budapesten - Téli fesztivál és karácsonyi vásár a Városháza parkban

Ismét ünnepi díszbe öltözik a budapestiek kedvelt helyszíne, a Városháza park, ahol színes forgataggal, családias programokkal várják a fővárosiakat. November 23-án este Karácsonyi piknikkel indul az öt héten át tartó programsorozat, melyen elsősorban a gyerekeké lesz a főszerep, de természetesen a felnőttek, a szülők is találnak magunknak izgalmas előadást, koncertet.

Szombaton, november 24-én délelőtt a gyerekeké lesz a vásár fűtött hüttéje, 11 órától  bábelőadásban karácsonyról szóló dalok és mesék csendülnek fel élő zene kíséretében. A meseelőadás után karácsonyi kézműves foglalkozásra várják a csemetéket, akik az elkészített karácsonyfadíszekkel feldíszíthetik a főváros karácsonyfáját! A délelőtti programok délután 15 órától megismétlődnek.


Fotó: Szabad-Tér-Színház

Az adventi hétvégeken egész napos ingyenes programok várják a látogatókat a vásár fűtött hüttéjében, gyerekkoncertek, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, valamint az esti koncertekre várnak minden korosztályt. Hétköznap hazai és határon túli iskolás és óvodás csoportok érkeznek a hüttébe. A FŐKERT közreműködésével hagyományosan a „Környezettudatos karácsony” jegyében közel 1000 kisiskolás és ovis közreműködésére készülnek az idén is.

Gyerekkönyvcsere-akcióval is készültek a szervezők, vigye el gyermeked egy megunt, vagy több példányos gyerekkönyvét és cserébe elvihet egy másikat!

Program: Advent Budapesten
Helyszín: Városháza park (Károly krt.), Budapest
Időpont: 2018.11.23. - 2018.12.28.
Bővebb információ »
 

4. Advent Óbudán 2018

Idén is a Fő tér és Szentlélek tér lesz az Advent Óbudán 2018 nagyszabású rendezvénysorozat központja. Zenei fellépők sora, gyermekprogramok, kézműves vásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány és ingyenes korcsolyapálya várja a látogatókat!

Program: Advent Óbudán
Helyszín: Fő tér, Szentlélek tér és még Óbuda számos pontján, Budapest
Időpont: 2018.11.30. - 2018.12.23.
Bővebb információ »
 

5. Advent Józsefvárosban

A karácsonyt megelőző várakozás idején ingyenes családi programokkal várja a kerületi lakosokat és az ide látogatókat Józsefváros önkormányzata. Advent első hétvégéjének szombatján a gyermekkoncert után a színpadon a józsefvárosi óvodások lépnek fel. 16 órától meggyújtják az első gyertyát a kerület adventi koszorúján. Állandó programelemként vasárnaponként gyermekkoncertet, kézműves karácsonyi foglalkozásokat tartanak, illetve állatsimogató és betlehemi jászol várja a kicsiket és nagyokat. A napi programot könnyűzenei koncert zárja.

Program: Advent Józsefvárosban
Helyszín: Horváth Mihály tér, Budapest
Időpont: 2018.12.02. - 2018.12.23. vasárnaponként, 14:00-18:00
Bővebb információ »
 

6. Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Az idén 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren egészen január elsejéig hagyományos Kárpát-medencei gasztronómiai kínálattal, ünnepi kulturális programokkal és minőségi iparművészeti kézműves termékekkel várja az érdeklődőket.

A színpadon ünnepi programokkal készülnek, irodalmi és a gasztronómia találkozások színtere lesz a tér, de lesz fényfestés a Gerbeaud Ház falán és számos gyermekfoglalkozást is szerveznek. Az idei vásár újdonsága egy városi magasles, az installáció célja, hogy pár perce kiszakadva a városi zsúfoltságból lehetőség nyíljon magát a várost és az embereket is más perspektívából megvizsgálni.


Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A téren 16 vendéglátóhelyen hetente más-más tematikát követve várják az ünnepkörhöz kapcsolódó kulináris különlegességekkel a látogatókat. A színpadon a csaknem két hónap alatt mintegy 160 program lesz, amelyek között népzenei, dzsessz, crossover, alternatív, blues és soul koncert, valamint bábszínházi, vagy zenés-táncos előadás is várja a közönséget. December 6-án a finn Mikulás, Joulupukki is ellátogat a Vörösmarty térre és ajándékokkal kedveskedik a jelenlévőknek.

A játszóházban a gyerekek elsajátíthatják a gyertyaöntés, a kosárfonás, a mézeskalács-sütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés technikáját, a Magyar Kézműves Szövetség Nyitott műhelyében pedig a kovácsmesterség mutatkozik be idén.

Program: Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár
Helyszín: Vörösmarty tér, Budapest
Időpont: 2017.11.10. - 2017.12.31.
Bővebb információ »
 

7. Advent Pesterzsébeten - ünnep és vásár

Várják Pesterzsébet lakóit és vendégeit 2018. november 15. és december 31. között a "Kosutin" (ahogy a helyiek nevezik) felépített karácsonyi vásárban és az Adventi ünnepségeken! Közös adventi gyertyagyújtások és karácsonyi készülődés a kerület karácsonyfája körül, Ünnepi díszletek, családi programok és fesztivál hangulat az év utolsó napjáig folyamatosan a színpadon és a vásár több pontján, vásározók, közösségi korcsolyapálya, több ezer ajándék és számtalan finomság a sétálóutcán!

Program: Advent Pesterzsébeten - ünnep és vásár
Helyszín: Kossuth tér, Budapest
Időpont: 2018.11.15. - 2018.12.31.
Bővebb információ »

8. Bálna Advent Fesztivál

2018.12.01. és 2018.12.31. között a Bálna Budapest épületébe és annak nyitott hátsó teraszára mindenkit várnak a Bálna Advent Fesztiválra! Számos ingyenes programmal, Budapest legnagyobb ingyenes jégpályájával, kézműves étel és ital különlegességekkel.

Ízelítő a programokból:
- Ingyenes jégkorcsolya pálya csodálatos környezetben, dunai panorámával
- Zenei programok
- Forralt bor és street food
- Kézműves kiállítók
- Interaktív kézműves játszóház a gyermekek részére
- karácsonyi Mézeskalács Szobor építés (bárki részt vehet benne, aki elfogadja a karácsonyi társasjáték szabályait)

Program: Bálna Advent Fesztivál
Helyszín: Bálna Budapest, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
Időpont: 2018.12.01. - 2018.12.31.
Bővebb információ »
 

9. Budafok Advent - Advent a Piactéren

Az adventi időszakban közös ünnepvárásra invitálnak mindenkit Budafok Piacterére - 2018. december 2. és 21. között színpadi programokkal, karácsonyfával, adventi koszorúval, jégpályával és meghitt hangulattal. A vasárnapi műsoros gyertyagyújtások mellett teával, forralt borral, kürtőskaláccsal és szeretettel készülnek a szervezők.

Ízelítő a műsorból:
December 2. vasárnap 18:00: Adventi gyertyagyújtás, „Betlehemi énekek” - szóló koncert
December 6. csütörtök 17:00: Dalok a Mikulás zsákjából, majd könnyűzenei koncert - A koncert alatt megérkezik a Mikulás a térre! Mondd el kívánságodat a Mikulásnak és fotózkodj vele!
18:00: Mikulás sapkás jeges kirajzás - vigyél piros Mikulás sapkát és korizzon mindenki együtt a jégen!
December 14. péntek 18:00: Budafoki Betlehemes – hagyományos fáklyás séta a kerületben
December 21. péntek 17:00: Karácsonyi szeretet állati séta - az eseményre minden kutyát és sétáltató társát nagy szeretettel várunk. Adventi adománygyűjtés a Herosz Állatotthon állataiért. Ajándék világító nyakörv a kutyusnak, felvonulás végén zsíros kenyér és forralt bor!

Program: Budafok Advent - Advent a Piactéren
Helyszín: Budafoki Szomszédok Piac-Piactér, 1221 Budapest, Játék utca 2-12.
Időpont: 2018.12.02. - 2018.12.21.
Bővebb információ »

Fotó: Szülők Lapja
Forrás: MTI, Szabad-Tér-Színház

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


2018.11.28