Apás szülés apaszemmel: így élte meg gyermekei születését egy apuka - Tamás beszámolója

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Apás szülés apaszemmel: így élte meg gyermekei születését egy apuka - Tamás beszámolója Van olyan férfi, aki azt mondja, sosem menne be a szülésre - aztán végül mégis úgy alakul, hogy párja mellett marad, és felejthetetlen élményként raktározza el a történteket. Hogy Tamásnál ez miként volt, azt nem árulta el, ám azért sok gondolatát megosztotta velünk, miként is élte meg két gyermeke születését testközelből. Van olyan férfi, aki azt mondja, sosem menne be a szülésre - aztán végül mégis úgy alakul, hogy párja mellett marad, és felejthetetlen élményként raktározza el a történteket. Hogy Tamásnál ez miként volt, azt nem árulta el, ám azért sok gondolatát megosztotta velünk, miként is élte meg két gyermeke születését testközelből.

"Mind a két gyerkőcöm születésénél bent voltam. Mivel a két szülés különböző volt (a nagyobbik hagyományos úton született, míg a kisebbik sajnos nem állt rendesen irányba, így a vajúdás végén császárral kellett világra segíteni), így eltérő élményeim is vannak róluk.

Tekintettel arra, hogy a nagylányom volt az első gyerek a baráti körömben, így szinte mindenki ott volt. Legalább tízen várták a csöppséget kint az előcsarnokban. Az egyikük még tortát is hozott, egy Nullás gyertyával.

Apás szülés apaszemmel: így élte meg gyermekei születését egy apuka - Tamás beszámolója

A szülés alatt, illetve az utolsó két órában a teljes tapasztalatlanság miatt leginkább tehetetlennek éreztem magam. Rossz volt látni a vajúdást, azt, hogy hihetetlen fájdalmai vannak a feleségemnek és én nem tudok semmit tenni. Csak az nyugtatott meg, mikor az orvos azt mondta, hogy ez teljesen normális. A szülés levezetése nagyon profi volt, teljes biztonságban éreztem anyát és a gyereket is.

A kisebbik születésénél is végig ott voltam, csak a császározás idejére nem engedtek be a műtőbe. Csak amikor már kihozták a fiamat és mondták, hogy anya is rendben van, akkor nyugodtam meg. Azt a pár száz métert, amit a műtő előtti néhány méteren jártam be oda-vissza, soha nem felejtem el.

Örülök, hogy ott tudtam lenni a gyerekeim születésénél, mert azon túl, hogy egy életre szóló emlék maradt, a születésük pillanata mindig emlékeztet arra, milyen felelősséggel tartozom értük én is."

Nálatok hogy zajlott a szülés? Megosztanád velünk a történetedet? Akkor írd meg a szuloklapja@szuloklapja.hu email-címre, és mi szívesen közzétesszük.

Képünk illusztráció.
Forrás: Pixabay

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2016.03.11