Baba láblenyomat, kézlenyomat készítése házilag: egyedi ajándékötlet a nagyszülőknek, családtagoknak

Szülők lapja

Ünnepek

Szülők lapja


Baba láblenyomat, kézlenyomat készítése házilag: egyedi ajándékötlet a nagyszülőknek, családtagoknak Filléres ajándékötlet ajánlunk! Amennyire egyszerű elkészíteni, annál nagyobb örömet szerezhetsz vele a családtagoknak. Az egyedi és tetszés szerint dekorálható ajándékot bármilyen ünnepre vagy kedves családi alkalomra elkészítheted viszonylag rövid idő alatt. Végtelenül egyszerű elkészíteni ezt a kedves ajándékot, ami ízlés szerint variálható személyes ajándék lesz örökre. Ráadásul ez tappancs tábla lehet az első közös baba-mama alkotásotok. Bármilyen alkalomra adható: születésnapra, névnapra, évfordulóra, karácsonyra, anyák napjára, apák napjára, vagy csak úgy. Ezért az ajándékért minden családtag odalesz!


Babatappancs lenyomat só-liszt tésztából


1. Lépés: só-liszt tészta elkészítése

4 bögre liszt
2 bögre só
2 bögre víz (vagy egy picit kevesebb)
Pár csepp étolaj

Keverd össze előbb a lisztet a sóval, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Végül csepegtess hozzá egy kis olajat, hogy ne ragadjon annyira a kezed, illetve a keverőedény. Gyúrd át alaposan a tésztát, majd letakarva hagyd 20 percet pihenni. Pihentetés után még egyszer utoljára gyúrd át jó alaposan, és már kész is!

2. Lépés: formázás, láblenyomat

Formázz egy kis cipót vagy hengert, majd sodrófával alakítsd a neked tetsző formára. Kötőtűvel (vagy bármilyen más célszerszámmal) fúrj neki lukat a két felső szélére, amire később felakaszthatod a baba tappancsos táblácskát.

A baba tappancsát tedd bele határozottan a tésztába, és vedd le róla a lenyomatot. Valószínűleg nem egyszerre fog menni mind a két tappancslenyomat, egyenként könnyebb és kényelmesebb lesz neked is és a babának is. Egyik kezedben fogod a kisbabát és közben az egyik tappancsot nyomod bele a tésztába, majd tovább fogod a babát, és a másik tappancsot nyomod bele a tésztába.

3. Lépés: felirat, dekoráció

Egy fogpiszkálóval beleírhatod a dátumot, a baba nevét vagy bármilyen személyes idézetet, üzenetet.

4. Lépés: szárítás

Száríthatod szobahőmérsékleten, így körülbelül 4-5 napra lesz szükséged.

Ha felgyorsítanád a száradási folyamatot, használd a sütőt. Állítsd a hőfokot alacsonyra (70-80 fok körül) és tedd be a lenyomatot. Fél óra múlva feljebb tekerheted, körülbelül 120-150 fokig, ezen a hőfokon szárítsd még, amíg tapintásra keménynek nem érzed. Ekkor óvatosan vedd ki a sütőből és helyezd rácsra. Ha sütés közben hólyagosodik, vedd lejjebb a hőmérsékletet, a hólyagot pedig lyukaszd ki.

Szülők Lapja tipp: ha megszáradt, lakkozhatod vagy befestheted akrilfestékkel. Választhatsz hozzá színes madzagot, vagy egy régi ruhából (amit például gyermekkorodban hordtál), kivehetsz zsinórt, ami az ajándék akasztója lehet.

5. Fotós tippek


Fotók: madewithlovewimprints.com


Fotók: Pinterest


Fotók: Pinterest

Forrás: expli.de
Fotók: a képek alatt; youtube, idealpin.com

Szülők lapja

Ünnepek

Szülők lapja


2015.12.16