Bekötött ujjal küldték haza a kislányt a budapesti bölcsődéből - Kiderült, áramütés érte, meg is kellett műteni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Bekötött ujjal küldték haza a kislányt a budapesti bölcsődéből - Kiderült, áramütés érte, meg is kellett műteni A magánbölcsődéből egy nap úgy került haza a 16 hónapos kislány, hogy "lett egy kis bibi" a kislány ujján. Mint kiderült, áramütés érte az intézményben, a szülők feljelentést tettek. A magánbölcsődéből egy nap úgy került haza a 16 hónapos kislány, hogy "lett egy kis bibi" a kislány ujján. Mint kiderült, áramütés érte az intézményben, a szülők feljelentést tettek, értesült az Index.

Év eleje óta járt oda a kislányuk
Ahogy a szülők a lapnak elmondták, év elején azért döntöttek a magánbölcsődeként és -óvodaként működő intézmény mellett (szándékosan nem szeretnék névvel említeni a helyet), mert elégedettek voltak mind a felszereltséggel, mind a gondozókkal, ráadásul közel volt a munkahelyükhöz - még az sem tántorította el őket, hogy havonta 80 ezer forintot kellett fizetni.

Lett egy kis "bibi"
Most 16 hónapos kislányuk eleinte fél napot töltött a helyen, majd májustól már egész napra otthagyták a szülei. Egy májusi napon történt az is, hogy a kislány kötéssel az ujján ment haza - mint a szülők megtudták a gondozóktól, "lett egy kis bibije", de semmi gond, fertőtlenítették, bekötötték.

Kiderült: áramütés érte a bölcsiben
Otthon azonban a kötést a kislány lerágta az ujjáról, és akkor derült ki, hogy a sebe nem csupán kis bibi, hanem egy csúnya, gennyes hólyag. El is vitték orvoshoz, aki égési sérülésre gyanakodott - a későbbi vizsgálatok ki is mutatták, hogy a kicsi negyedfokú égési sérülést szenvedett, feltehetően áramütés következtében, hiszen be- és kimeneti pontot is találtak az ujján.

Meg is kellett műteni, a felkarjáról vettek bőrt, hogy azzal pótolják az elhalt bőrszöveteket, a sérült ujjat pedig a tenyeréhez varrták, hogy a véráramlás beinduljon, és ne kelljen amputálni a felső ujjpercét. Azóta is folyamatos otthoni ápolásra szorul a sebe, ráadásul rendszeresen vissza kell járnia kezelésre...

Feljelentést tettek a szülők
Amikor a szülők értesítették az intézményt, ott arra jutottak, hogy valószínűleg az egyik hűtő-fűtő berendezés drótja nem volt rendesen szigetelve, ezt foghatta meg játék közben a kislány.

A szülők feljelentést tettek a rendőrségen, de nem egyszerű bizonyítani a felelősséget. Még úgy sem, hogy időközben az is kiderült, az intézménynek nem volt engedélye bölcsődei üzemeltetésre, csak óvodaira.

- Az egész üggyel csak azért fordultam a sajtóhoz, hogy a szülők lássák, nagyon körültekintően érdemes bölcsődét vagy óvodát választani, és a hatóságoknak sem árt jobban odafigyelni, mire adnak engedélyt, és milyen gyakran ellenőrzik a már működő gyermekintézményeket - mondta az édesanya az Indexnek, hozzátéve, azt javasolja a szülőknek, hogy mielőtt bármilyen magánintézménybe beíratják a gyereküket, kérjék el a működési engedélyt.

Olvasd el ezt is!
Mi a teendő áramütés, mérgezés, agyrázkódás esetén? Ezt tedd, ha a gyermeked élete veszélybe kerül »

Forrás: Index
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.07.18