Brutálisan bánt a gyerekekkel egy veszprémi óvónő - Felfüggesztett börtönt kapott

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Brutálisan bánt a gyerekekkel egy veszprémi óvónő - Felfüggesztett börtönt kapott Felfüggesztettek állásából egy óvónőt, mert terrorizálta a gyerekeket a veszprémi Ringató Óvodában. Az óvónőt még 2013-ban két szülő jelentette fel, mivel egyebek közt nem engedte ki őket a mosdóba a gyerekeket a délutáni alvás előtt, ezért a korábban szobatiszta gyerekekkel is előfordult, hogy bepisiltek. Felfüggesztették állásából M-né S. Ilona óvónőt, mert terrorizálta a gyerekeket a veszprémi Ringató Óvodában. Az óvónőt még 2013-ban két szülő jelentette fel, mivel egyebek közt nem engedte ki őket a mosdóba a gyerekeket a délutáni alvás előtt, ezért a korábban szobatiszta gyerekekkel is előfordult, hogy bepisiltek.

Volt olyan, hogy bár az egyik kisgyermek kimehetett a mosdóba, ám ezt követően olyan megalázóan beszélt vele az óvónő, hogy félelmében elhányta magát - ennek feltakarítására pedig a kis óvodást szólította fel az óvónő, hogy egy papírzsebkendővel tisztítsa meg a padlót - idézte fel dr. Laczkó Henriett, a Veszprémi Törvényszék szóvivője.

Egy másik kisfiú átkerült ugyan egy új csoportba, de még hónapokig nem tudott elaludni - úgy nyugtatgatta magát, hogy "most elalszom, de ha pisilnem kell, kimegyek pisilni és nem lesz semmi baj".

Már decemberben megvolt az ítélet
Bár az óvónőt 2015 decemberében jogerősen is elítélték kiskorú veszélyeztetése miatt - 1 év börtönt kapott, melyet 2 évre felfüggesztettek -, egészen 2016. február 2-áig dolgozhatott a munkahelyén - az intézmény vezetője ugyanis, saját bevallása szerint, nem tudott az ítéletről.

Miután a helyi lap beszámolt róla, felszólították az óvónőt, hogy mutassa meg az ítéletet, de ő megtagadta.

Az intézmény vezetője is megszólalt
Major Ildikó, a Ringató Óvoda intézményvezetője az RTL Klub riportjában elmondta, ezek után megtették a szükséges lépéseket, és hivatalos úton kezdeményezték az ítélet kikérését a helyi bíróságtól

- Mindeddig csak azt tudtuk megtenni, amit a kjt, azaz közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény lehetővé tett - tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy szóban és írásban is figyelmeztették az óvónőt, február 2-án pedig felfüggesztették, de a végleges elbocsátásról majd akkor döntenek, ha kézhez kapják a jogerős döntést.

- Az óvónő úgy nyilatkozott, hogy szerinte mindvégig a szakma szabályainak megfelelően, határozottan, de következetesen nevelte a gyerekeket, és megítélése szerint egy ötéves gyermeknek a szükségleteit, a pisilését vissza kell tudnia tartani, mert ez feltétele az iskolára való érettségnek” – fejtette ki a Pesti Srácoknak dr. Laczkó Henriett.

Forrás: RTL Klub, Vehír, Pesti Srácok

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.02.03