Elsodorta a víz a 12 éves fiút, miközben a Drávában fürdött - Az anyja a kőgáton rekedt, nem tudott neki segíteni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Elsodorta a víz a 12 éves fiút, miközben a Drávában fürdött - Az anyja a kőgáton rekedt, nem tudott neki segíteni Hat fürdőzőt - köztük öt gyermeket és egy 36 éves nőt - mentettek ki a rendőrök a Drávából szerdán, egy 12 éves fiút elsodort a víz. Hat fürdőzőt - köztük öt gyermeket és egy 36 éves nőt - mentettek ki a rendőrök a Drávából szerdán - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) a rendőrség honlapján.

Egy horgász szólt a rendőröknek
Azt írták: egy horgász tett bejelentést, hogy a folyó Felsőszentmártonhoz közeli szakaszán egy nő és egy gyermek egy kőgáton rekedt. Később derült ki, hogy rajtuk kívül egy fiút is elsodort a víz, akinek sikerült megkapaszkodnia egy ágban, illetve további három fiatal egy szigeten rostokol - tették hozzá.

Kimentették a 12 éves fiút
A rendőrség két hajót is útnak indított: egyet Drávaszabolcsról, egy másikat Somogy megyéből. A sellyei rendőrök és tűzoltók közösen mentették ki az elsodródott 12 éves gyermeket a vízből, majd átadták a mentőknek.

Szerencsésen végződött
Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten ragadt 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra - közölte a BMRFK, kiemelve, hogy a rendőrség, a tűzoltók és a mentők gyors közös akciójának köszönhetően senki nem sérült meg.

Így kerüld el a vízbefulladást!
Évről évre több ember is belefullad a tavakba, folyókba, mert az alapvető szabályokat nem tartják be fürdőzéskor. Hogy mire kell odafigyelni és miért következik be a legtöbb tragédia, kiderül ebből a cikkünkből: Ezért fulladnak vízbe a legtöbben nyáron - 12 dolog, amire figyelj oda, akár egyedül, akár gyerekkel mész fürdeni »

Forrás: MTI
Fotó:

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.07.19