Szükséges anyagok, eszközök:
- Szuro
- 10 db kemény tojás
- Fél pohár ecet
- Ételszínesítők
Elkészítése:
1. A kemény tojásokat tegyük bele egy szűrőbe és öntsük le ecettel. Ezzel megtisztítjuk a tojás felületét, eltávolítjuk az esetleges zsírréteget róla.
2. Csöpögtessük rá a sárga színű ételszínesítőt.
3. Óvatosan rázzuk a tésztaszűrőt egy pár másodpercig, hogy az ételszínező lefolyjon rajta, ezáltal különböző mintát hagyva a tojás felületén.
4. Különböző színekkel ismételjük meg a 2. és 3. pontot és hagyjunk minden színnek 30 másodpercet.
5. Az utolsó szín után öblítsük le vízzel, de ezt követően hagyjuk a szűrőben még lecsöpögni és száradni a tojást néhány percig. Ezután töröljük szárazra papír törlőkendővel!