Ezért ne aludj egy ágyban a kisbabáddal, ha kimerült vagy! Meghalt egy 2 napos csecsemő

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ezért ne aludj egy ágyban a kisbabáddal, ha kimerült vagy! Meghalt egy 2 napos csecsemő Szörnyű tragédia árnyékolja be egy család életét: alig két napot élhetett csak a kisbabájuk. A fáradt és kimerült édesapa altatás közben maga is elaludt a csecsemő mellett, és mire felébredt, a pici már nem élt. Szörnyű tragédia árnyékolja be egy család életét: alig két napot élhetett csak a kisbabájuk. A fáradt és kimerült édesapa altatás közben maga is elaludt a csecsemő mellett, és mire felébredt, a pici már nem élt.

Este ért haza az apa
Az eset még tavaly novemberben történt egy angol kisvárosban, a Kent megyei Thaningtonban. A hírek szerint az apa, Luke Gower november 13-án este 11 körül érkezett haza, és igyekezett felváltani feleségét, Poppyt a kis újszülött gondozásában.

- Megetettem Vincentet, Poppy meg elment lefeküdni. Aztán még járkáltam vele a lakásban és ütögettem a hátát, hogy büfizzen... Később próbáltam bealtatni, ezért beültem az ágyra és őt a mellkasomra fektettem - idézte fel az apa a tárgyaláson, melyre a napokban került sor.

Véletlen balesetnek nyilvánították
Hogy ezután mi történt, azt nem tudni pontosan - mire az édesapa reggel 7 körül felébredt, már csak a gyermeke élettelen testét találta az ágyban maga mellett. A szakértő orvos, Kio Palm megállapítása szerint a kisfiú "hirtelen, váratlanul bekövetkezett halálát a nem biztonságos alvási körülmények" okozták, halálát véletlen balesetnek nyilvánították.

A tragikus eset kapcsán a gyermekvédelmi szakemberek ismét felhívták a figyelmet, milyen veszélyes tud lenni a kisbabával együtt alvás.

- A hirtelen bölcsőhalál szerencsére nagyon ritka. Ám azt kell mondjam, a kisbabáknak az első 6 hónapban biztonságosabb a saját ágyukban vagy bölcsőjükben aludni a szülőkkel közös helyiségben, mintsem mellettük - hangsúlyozta Lucy Lyus, a bölcsőhalál megelőzését segítő The Lullaby Trust alapítvány munkatársa.

Ajánlott cikkünk: Együttalvás a babával - az anyukák fele nem meri elmondani az igazat egy kutatás szerint »

Forrás: Mirror.co.uk
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.05.09