Fodor Tímea

Fodor Tímea

Szakértők

Fodor Tímea


Fodor Tímea

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán végeztem logopédus tanár-terapeuta szakon.

2003 óta a II. Kerületi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa vagyok. Itt meghonosítottunk Kántor Emese szakpszichológussal egy komplex diszfónia terápiát, ami arra irányul, hogy a diszfóniás gyermekek hangjával és a hanggal szervesen összefüggő lélekkel is foglalkozunk. A hang sokféleképpen közelíthető meg (orvosi, művészi,stb. ), így a gyógyítás is több irányból történhet. Másfél évig jártam a Budai Zenei Stúdióba Chiovini Márta művésznőhöz, hogy az énektechnikát is valamennyire elsajátítsam.

2007-ben elvégeztem a Seneca Beszédstúdió- beszédtechnika mesterkurzusát. A munkahelyemen öt éve állandó résztvevője vagyok az Érlelő Tábornak, ahol iskolába induló, ám kissé éretlen- részképesség problémákkal küzdő gyereknek egy egyhetes, intenzív, fejlesztést biztosítunk.

Óvodás és iskolás gyermekekkel is foglalkozom, így tevékenységeim közé sorolható a beszédindítás, a megkésett- akadályozott beszédfejlődés, beszédészlelés, beszédértés fejlesztése, a pöszeség terápia valamint a diszlexia, diszgráfia prevenció és reedukáció is. Többek között Fenyvesi módszer-diszlexia terápiát is végzek.
 
Gyakori probléma a nyelvlökéses nyelés is, amit sokszor az ujjszopás okoz. Fogszabályzó szakorvossal közösen ennek a terápiája is hatékony. Alsós, de főleg felsős iskolásokkal, akik úgymond megtorpantak a tanulásban sikeresen tovább lendülhetünk, amennyiben a tanulásmódszertan technikáit alkalmazzuk.

Tíz éve részt veszek a logopédusképzésben gyakorlatvezető és óraadó oktatóként.
2019 óta mesterpedagógus fokozatba kerültem fejlesző,támogatói munkámnak hála.

Amennyiben bármilyen beszédhibával, nyelvfejlődési elmaradással, tanulási nehézséggel kapcsolatos kérdése van, forduljon hozzám.

Fodor Tímea


Fodor Tímea

Szakértők

Fodor Tímea