Fotó: Így néz ki egy valódi anyuka szülés után 1 nappal

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Fotó: Így néz ki egy valódi anyuka szülés után 1 nappal Aki már világra hozott egy gyermeket, az bizonyára jól emlékszik még a szülés utáni órákra, napokra, amikor az emberben annyiféle érzés kavarog. Ezeket próbálta megfogalmazni egy édesanya is, akinek Facebook-posztjáért odavannak a nők - és nem csak az anyukák. Aki már világra hozott egy gyermeket, az bizonyára jól emlékszik még a szülés utáni órákra, napokra, amikor az emberben annyiféle érzés kavarog. Ezeket próbálta megfogalmazni egy édesanya is, akinek Facebook-posztjáért odavannak a nők - és nem csak az anyukák.

Erica Andrews a napokban hozta világra gyermekét - 24 órával a szülés után pedig nem csak a kavargó gondolatait osztotta meg a Facebookon, hanem egy fotót is mutatott. Ezen jól látszik, hogy a pocakja még alig ment vissza, hogy elfáradt és csinos bugyit sem tud még hordani a vérzés miatt - de ennek ellenére úgy sugárzik, ahogy csak egy frissen szült édesanya tud.

Posztját rengetegen lájkolták, sokan gratuláltak neki a bátorságához, hogy meg merte mutatni, hogyan is néz ki egy anyuka szülés után egy nappal - és hogy ebben semmilyen szégyellnivaló nincsen. Hiszen bár vannak olyan szerencsések, akik szülés után rögtön visszanyerik alakjukat, a többség nem ehhez a táborhoz tartozik - nekik önbizalmat adott Erica Andrews azzal, hogy büszkén felvállalta megváltozott testét.

Fotó: Így néz ki egy valódi anyuka szülés után 1 nappal

"Hát így néz ki az ember 24 órával a szülés után. A baba hordozókendőben. Testközelség. Felnőtt pelenka. És ragyogó arc. A testem olyan fáradt, mintha maratont futottam volna, a szívem pedig óriásivá növekedett a tegnapi nagy kalandoktól. A szülés megnyitja a testet és a lelket, mint amikor a földrengés szakadékot nyit a Földben, és én még mindig annak a szakadéknak a torkában vagyok, védtelenül és törékenyen. Lemeztelenedtem. Kavarognak az érzéseim. Más vagyok. Mintha a fodrozódó óceán hullámai sodornának a boldogság, a hála, a levertség és a gyász között. 23 órával ezelőtt már egy életet tartottam a kezemben, egy órával azelőtt pedig teljesen átalakultam, hogy egy kis életet útjára bocsáthassak, bele várakozó karjaimba. A méhem üressége arcomba csapja a valóságot, de amikor meghallom a parányi kis élet nyöszörgését, és megérzem, ahogy a mellemet keresi ragaszkodva, akkor újra egésznek érzem magam. Még mindig nem dolgoztam fel egészen ezt a csodálatos dolgot, aminek az egész családom is a részese volt, és alázattal gondolok arra az erőre, mellyel az emberek, a nők, az anyák bírnak. Ez az időszak semmi máshoz nem hasonlítható"  - írta.

Forrás: Facebook/SakuraBloom

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2016.01.21