Fotók: 6,7 kilós óriásbébinek adott életet egy édesanya - Természetes úton hozta világra a rekordméretű kisfiút

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Fotók: 6,7 kilós óriásbébinek adott életet egy édesanya - Természetes úton hozta világra a rekordméretű kisfiút A kisfiú 2021. október 28-án, természetes úton jött világra a terhesség 38. hetében, és az újszülött - akit Alphának neveztek el - nem kevesebb, mint 14 font 15 unciát, azaz 6770 grammot nyomott a születése pillanatában. Nemrég adtunk hírt arról, hogy egy amerikai kismamának több mint hatkilós óriásbabája született, most pedig itt egy újabb óriásbébi - ezúttal Angliából.

Cherral Mitchell kisfia 2021. október 28-án, természetes úton jött világra a terhesség 38. hetében, és az újszülött - akit Alphának neveztek el - nem kevesebb, mint 14 font 15 unciát, azaz 6770 grammot nyomott a születése pillanatában. Ezzel pedig - úgy tűnik - ő lett minden idők harmadik legnagyobb súllyal született csecsemője az Egyesült Királyságban.A kisfiú testvérei normál súllyal születtek
Mitchellnek és férjének már van 3 közös gyermeke, akik azonban normális súllyal jöttek világra, így eléggé meglepte őket, hogy Alpha viszont rekordokat döntöget.

- Mindenki csak nevetett, amikor szülés közben megjelent a feje, a férjem meg csak annyit tudott mondani, hogy hú, jó kis husi gyerek - idézte fel a kismama az Independentnek, hozzátéve, hogy a hasa ugyan nagy volt, de mégsem extrém méretű, így nem is tudja, hogy fért el a kisfia.A harmadik legnagyobb újszülött
Állítása szerint a nővérek is rögtön megguglizták, hogy vajon született-e már nála nagyobb baba az Egyesült Királyságban. Mint kiderült, a rekordot egy Guy Carr nevű férfi tartja, aki 1992-ben 7030 grammot nyomott a születésekor, a második helyen pedig a 2013-as George King áll - ő kereken 7 kilóval látta meg a világot.

Terhességi cukorbetegség lehet a nagy súly mögött
Az orvosok azt mondják, a csecsemő nagy súlya feltehetően az édesanyja terhességi cukorbetegségével függ össze, amit elég későn diagnosztizáltak, így a magzatvíz, ahonnan a pici táplálkozott, édesebb (és kalóriadúsabb) volt, mint normál esetben.

Mivel a kisfiú Halloween környékén született, anyukája csak tökbabának becézgeti - az egyik nagybácsija viszont vízilóbébinek hívja.

Forrás, fotó: Independent.co.uk

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2021.11.03