Gécziné Galla Krisztina

Gécziné Galla Krisztina

Szakértők

Gécziné Galla Krisztina


Gécziné Galla Krisztina

1987-ben végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolán, művelődésmanagement szakon, drámapedagógiai szakiránnyal. Miután megszereztem a diplomámat, az ELTE Dohány utcai Gyakorló Általános Iskolájába hívtak, majd miután férjemet a munkája vidékre szólította, néhány évre vidékre kerültem tanítani. Így egyaránt ismerem a városi és vidéki élet örömeit és nehézségeit is. 


Időközben született 3 gyermekem, így a neveléssel, a szülői léttel járó kihívásokat és örömöket családi körben is megélhettem. 


A tanítás során már korán szembesültem azzal, hogy az oktatási követelmények teljesítése mellett a nevelésre nagyon kevés idő jut a klasszikus iskolarendszerben, és a családokkal sokkal jobban együtt kellene működni a gyerekek érdekében ezen a területen. Ezért folyamatosan kerestem azokat a képzéseket, ahol a főiskolán szerezett tudásomat tovább gyarapíthatom, más területeken is elmélyíthetem. Kivételes lehetőségnek és nagy szerencsének tartom, hogy ezeknek köszönhetően, mint life coach és családpedagógiai tanácsadó, család mentor, szabadúszóként megvalósíthattam, amit a gyermekneveléssel kapcsolatban nagyon fontosnak tartok: szülőkkel, gyermekekkel és pedagógusokkal egyaránt foglalkozhatok. 


Családpedagógiai és életvezetési tanácsadóként, család-mentorként azoknak a szülőknek, gyermekeknek és pedagógusoknak tudok segítséget nyújtani, akik egy-egy nevelési vagy életvezetési kérdésben változtatni szeretnének a jelenlegi állapoton, de nem találják a változtatás módját. A közös munka során lehetőség nyílik megoldási alternatívák kidolgozására azokon a területeken (önismeret, önértékelés, kudarc és stressz kezelés, hatékony kommunikáció, önérvényesítés), amelyek a konfliktusok eredményesebb kezeléséhez, a családi/óvodai/iskolai lét harmonikusabb megéléséhez szükségesek. 


A szülőknek a szülői szerepük örömteli megéléséhez nyújtok támogatást. E mellett a neveléssel kapcsolatos kérdések (következetesség, motiválás, jutalmazás/büntetés, stb.), elbizonytalanodások esetén szakértői vezetéssel, de közösen találjuk meg a leginkább célravezető módszereket. Segítségemmel az óvoda/iskolakezdéssel, tanulási gondokkal, a pályaválasztással, a kamaszkorral együtt járó változásokkal, beilleszkedési problémákkal kapcsolatos helyzetekben is hatékony eszköztárból választhatnak a szülők.


Rendhagyó osztályfőnöki órák, tini klubok, szülőknek, pedagógusoknak tartott tréningek, előadások mellett személyre szabott, egyéni foglalkozásokon életvezetési kérdésekben, elakadásos helyzetekben a life coaching alapelvei szerint, a beszélgetés mellett kreatív gyakorlatok során át segítem a hozzám fordulókat a válaszok, cselekvési utak megtalálásában.


Gécziné Galla Krisztina

Szakértők

Gécziné Galla Krisztina