Hogyan viselnék a férfiak a szülési fájdalmakat?

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Mit élnek át a nők a szülőszobán? Egy férfi ezt sosem élheti át. Jobban tűrnék a fájdalmat a férfiak? Erre volt kíváncsi egy ausztrál orvos, Andrew Rochford. Elhatározta, hogy aláveti magát egy kísérletnek, amelyben szimulálják a szülési fájdalmakat.

Az álszülés
Az orvos hasára elektródákat rögzítettek, ezzel stimulálták a fájásokat. Igyekeztek hűen szimulálni egy szülés folyamatát. A fájások olyan gyakorisággal és erősséggel jelentkeztek, ahogyan azt a szülés során a nők tapasztalják. A "vajúdás" során ugyanúgy segítségére volt szülésznő (ahogyan a kismamák esetén is lenni szokott), aki tanácsokkal látta el, praktikákat, technikákat ajánlott a fájdalmak enyhítésére. Az orvos kb 2 óra elteltével elfogadta a fájdalomcsillapítást. 3 - 3 és fél óra múlva az orvos feladta, nem bírta tovább.

Egy először szülő nő általában kb kétszer-háromszor ilyen hosszan vajúdik.

A tapasztalatok
El kell ismerni, a nőkkel ellentétben Andrewnak nem volt meg az igazi motivációja. Mindenesetre a kísérlet végén elismerte, hogy a nők győztek! Elnézést kért minden nőtől, főleg a feleségétől, mivel korábban azt hitte, tudja, hogy a nők min mennek keresztül a szülés folyamán.
 


Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2012.12.01