Így dobd fel a gyerekszobát a nyári szünetben!

Kovács Helén

Otthon, kreatív

Kovács Helén


Unalmas a gyerekszoba dizájnja? Szeretnétek valami olcsó, egyszerű és mégis látványos dekorációval feldobni a szünetben? Három különböző dekorációs technikát mutatunk - a téma, a szín és a stílus pedig rajtatok múlik. A szoba dekorálásába a nagyobb gyerekeket is bevonhatjuk, imádni fogják! Nyáron talán valamivel több időnk jut lakberendezésre és otthonunk felújítására, ezért most néhány dekorációs ötletet szeretnék megosztani veletek, hogy hogyan díszítsük saját kezűleg a gyerekek szobáit. Nem kell hozzá különösebb rajztudás vagy kézügyesség, és még akár közösen is belefoghattok.

Dekorképek a falra - lányszobába és fiúszobába
Falfestés nélkül is hercegnőssé varázsolhatunk egy kislányszobát. Elég hozzá néhány fehér lap, különböző színű vízfesték vagy filctoll, és ilyen szép bekeretezett mesehősöket varázsolhatunk a falakra. Elsőként töltsünk le az Internetről egy tetszés szerinti sablont, nyomtassuk, és vágjuk ki. A fehér lapon rajzoljuk körbe, majd fessük ki merész színekkel. Keretezzük be, és már kész is.
 
Így dobd fel a gyerekszobát a nyári szünetben!

A fehér keretes élénk faldekorációk a fehér falon mutatnak a legjobban

A fiúszoba falait is díszíthetjük hasonlóan. Náluk a legáltalánosabb téma a sport, állatok és természetesen a járgányok.
 
Így dobd fel a gyerekszobát a nyári szünetben!

A fiúszobákat állat, sport vagy autós motívumokkal dobhatjuk fel

3D-s pillangó-dekoráció a lányszobába
Ha mégsem dekorképekre, hanem valami különleges megoldásra vágyunk, akkor készítsünk 3D-s pillangókat a lányszobába. Színes papírra lesz hozzá szükségünk és kétoldalú ragasztóra. Nem csak látványos, hanem filléres megoldás is. Miután a megfelelő sablont letöltöttük az Internetről, már könnyű dolgunk van: kivágjuk a figurákat, kettébe hajtjuk, és képen látható módon felragasztjuk a falra.

Így dobd fel a gyerekszobát a nyári szünetben!

Modern romantikus lányszoba
 
Faldekoráció: matricázás helyett fessünk!
A festés már csak azért is jobb, mert olcsóbb, és miközben a gyerekekkel közösen dekoráltok, saját magatok is jót szórakozhattok. A sziluettek megfestéséhez nem kell nagy képzőművészeti tehetség. A téma pedig bármi lehet, csupán a megfelelő színkombinációra kell ügyelni.

Így dobd fel a gyerekszobát a nyári szünetben!
 
Falfestésnél a megfelelő színválasztásra ügyeljünk


Szöveg és fotó: Kovács Helén

<

Kovács Helén

Otthon, kreatív

Kovács Helén


2014.07.14