Így lett színes könyvespolc a mogorva betonkerítésből a Bethesda Gyermekkórház előtt - Szuper ötlet a költészet napjára

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Így lett színes könyvespolc a mogorva betonkerítésből a Bethesda Gyermekkórház előtt - Szuper ötlet a költészet napjára Az idei magyar költészet napjára a Bethesda gyermekkórház különleges ötletet valósított meg: könyvespolccá varázsolták át a kórház mogorva betonkerítését. Nézd meg, milyen menő lett! Az idei magyar költészet napjára a Bethesda gyermekkórház különleges ötletet valósított meg: könyvespolccá varázsolták át a kórház mogorva betonkerítését.

Mint a Bethesda Facebook-oldalán írják, a A Móra Kiadóval álmodták meg, és Babos Bertalan Zsili művészcsapatával, valamint önkéntesekkel egyetlen nap alatt meg is valósították a varázslatot a magyar költészet napja apropóján, melyet hagyományosan április 11-én, József Attila születésnapján tartunk.

bethesda
Ilyen volt, ilyen lett

Az egyedi, 70 kötetes "könyvespolcra" olyan népszerű gyerekkönyvek kerültek, mint a Gőgös Gúnár Gedeon, A két Lotti, a Frakk vagy a Vuk, mellettük pedig megbújnak a kórház saját kiadású kiadványaik is.

bethesda
Egy nap alatt sikerült véghezvinni az ötletet

"Hiszünk benne, hogy egy jó könyv minden gyermek lelkét megerősíti, és a betegség idején nemcsak a figyelmét tereli, hanem akár gyógyító ereje is lehet.

Az összefogás pedig mindennél nagyobb erőt jelent, különösen, ha egy kis mosolyt csal gyermek, felnőtt arcára - a járvány idején különösen!" - tették hozzá a posztban.

Olvasd el ezt is!
Jerusalema táncos kihívás: Így táncolnak a Bethesdások a reményért »


Forrás, fotók: Facebook/Bethesda Gyermekkórház

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.04.12