Koronavírusos kismama szült a Semmelweis klinikán - A picit császármetszéssel segítették világra az orvosok

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Koronavírusos kismama szült a Semmelweis klinikán - A picit császármetszéssel segítették világra az orvosok Koronavírussal fertőzött kismama adott életet koraszülött babájának a Semmelweis Egyetemen 2020. június 18-án. A hírek szerint az édesanya és a kisbaba állapota is stabil. Koronavírussal fertőzött kismama adott életet koraszülött babájának a Semmelweis Egyetemen 2020. június 18-án. A hírek szerint az édesanya és a kisbaba állapota is stabil.

A várandósság 31. hetében, 1450 grammos súllyal, császármetszéssel jött világra az a kisbaba, akinek édesanyjánál nem sokkal a szülés előtt COVID-19 fertőzést diagnosztizáltak.

Koronavírusos kismama szült a Semmelweis klinikán - A picit császármetszéssel segítették világra az orvosok
(illusztráció)

Koronavírust mutattak ki a kismamánál
Az édesanyát koronavírus okozta megbetegedésre utaló tünetek, illetve koraszülés veszélye miatt szállították át egy fővárosi kórházból a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára - amely a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézmény ezen a szakterületen.

Az egyetemen azonnal PCR-tesztet végeztek a betegen, amely pozitív lett, az asszonyt a többi betegtől elkülönítve kezelték. A magzat medencevégű fekvése miatt a szülés korai megindulása után császármetszést végeztek a várandósnál.

Császármetszéssel segítették világra a kisbabát
A műtét zavartalan volt, azt a fertőzésveszély maximális kizárását elősegítő szabályoknak megfelelően végezték el. Magyarországon ez az első eset, hogy Covid-19 vírusfertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést.

Az édesanya és a kisbaba állapota is stabil, az újszülöttön végzett PCR-teszt eredménye negatív.

Forrás: Semmelweis Médiasarok
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2020.06.23