Különleges szüléstörténet: Burokban született kislányt segítettek világra az érdi mentők

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Különleges szüléstörténet: Burokban született kislányt segítettek világra az érdi mentők Az Országos Mentőszolgálat egy újabb szüléstörténetről számolt be a hivatalos Facebook-oldalán - ráadásul a kislány burokban született meg! Az Országos Mentőszolgálat egy újabb szüléstörténetről számolt be a hivatalos Facebook-oldalán - ráadásul a kislány burokban született meg!

Mint írják, egy 40. hetében levő kismamához riasztották hétfő hajnalban az Érdi Mentőállomás esetkocsiját, a kismamának egy perces fájásai voltak és már a magzatvíz is elfolyt.

Perceken belül ott voltak a mentők
A mentők perceken belül helyszínre értek és megvizsgálták az asszonyt, majd azonnal előkészültek a szüléshez és az újszülött további ellátásához.

A helyszínen lévő nagyszülők is segítették az ellátást, az épp a munkahelyén tartózkodó apuka pedig élő videón követte az eseményeket a telefonján.

Különleges szüléstörténet: Burokban született kislányt segítettek világra az érdi mentők
(illusztráció)

Már régóta szerettek volna gyereket
Amíg a kismama elmondta, hogy férjével már régóta szeretnének gyermeket, a kis Nadin világra is jött, ráadásul nem is akárhogy! Szinte teljesen burokban született, amit a szülésznői rutinnal is rendelkező mentőtiszt fejtett le gyorsan.

Végül az édesanyát és gyermekét is stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink. A babona szerint a burokban születettek ritka szerencsések lesznek egész életükben, amihez tartós egészséget kívántak a mentők.

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Freepik/onlyyouqj (illusztráció)

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2021.10.05