Ha elkészíted ezt a könnyű, gyümölcsös különlegességet, nem csak brillírozhatsz a konyhában, de biztos lehetsz abban is, hogy meglepetést szerzel családodnak, vendégeidnek!
A Narancs-csók a klasszikus madártejhez hasonló, ám narancsos aromájú desszert, mely még a nehezebb, fűszeres ételek után megfáradt érzékeket is kellemesen felüdíti.
Hozzávalók:
4 narancs, reszelt narancshéj
3 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
2 dl tej, 1 ek. liszt
1 dl tejszín
1 dl narancslikőr
Elkészítés:
1. 2 db narancsot meghámozunk, a hártyákat és a jól látható erezetet eltávolítjuk, és cikkeire bontjuk. A másik kettő levét kifacsarjuk.
2. Langyos tejben csomómentesen elkeverünk 1 ek.lisztet, 10 dkg cukrot, és a narancslével, valamint a tejszínnel kiforraljuk.
3. A tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Evőkanállal habcsókokat formázunk, melyek mindkét oldalát 2 percig főzünk fél liter, 2 ek. cukorral ízesített gyöngyöző vízben.
4. Tálkákba tesszük a meleg narancsmártást (amibe az utolsó pillanatban kevertük bele a likőrt), körberakjuk narancscikkekkel, és ráhelyezünk 2-3 habcsókot. Narancshéjjal díszítjük.
A tetjére tehetsz még banánkarikákat is.
Fotó: Freepik