Medencében szoptatta meg gyermekét az anyuka, kizavarták - Ezt nyilatkozta az uszoda vezetője a döntésről

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Medencében szoptatta meg gyermekét az anyuka, kizavarták - Ezt nyilatkozta az uszoda vezetője a döntésről A kismamák úgy érzik, megalázták őket, amikor kizavarták őket az uszoda medencéjéből és nem engedték, hogy ott szoptassák meg a gyermekeiket. A nyilvános szoptatás állandó vitatéma az ellenzők és a pártolók között, sőt sok embert az is megoszt, hol a határ. A kismamák úgy érzik, megalázták őket, amikor kizavarták őket az uszoda medencéjéből  és nem engedték, hogy ott szoptassák meg a gyermekeiket. A nyilvános szoptatás állandó vitatéma az ellenzők és a pártolók között, sőt sok embert az is megoszt, hol a határ. Talán épp egy uszoda medencéjében?

A brit Natalie Forester épp babaúszás foglalkozás vett részt kisfiával Stoke-on-Trent város uszodájában, amikor a 18 hónapos Josiah szopizni szeretett volna. Ezért édesanyja nem habozott: a foglalkozás közepén megpróbálta a vízben megszoptatni a babát, azonban az uszoda alkalmazottja felszólította a vízből való távozásra és kérte, hogy a szoptatást a medencén kívül végezze el.
 

Kizavarták az uszodából a két anyukát, mert a vízben szoptatták meg babáikat


A városi tanács állásfoglalása szerint szabad, sőt, örömteli, ha az uszoda területén szoptatják az anyák a kisbabájukat, azonban semmiképp nem elfogadható ez a medencében, ugyanúgy, ahogy az evés egyéb formája sem, hisz például a baba esetleges bukása esetén az is bekerülhet a vízbe, amiben a többi szülő és kisbaba tartózkodik.


Natalie és Josiah - fotó: James Ward/Caters News

A többi szülőt látszólag nem zavarta a nyilvános szoptatás
Natalie teljesen felháborodott, a Mirrornak mesélte el, mi történt:

- Öt másik szülő volt még a vízben a gyermekeikkel. Azért ott akartam megszoptatni, mert Josiah nyugtalan volt és csupán gyorsan meg akartam nyugtatni, de nem szerettem volna kivinni a vízből, nehogy fázzon. Elfordultam a többiektől, majd gyorsan mellre tettem. Ám a babaúszás oktató odajött hozzánk és megkért, hogy ezt inkább a medence szélén folytassam. Mivel nem akartam vitába bonyolódni, inkább elhagytam a medencét, de azóta is bosszant és rosszul érzem magam.

Olvasd el ezt is!
Még a pápa is felszólalt korábban a nyilvános szoptatásért »

Elkérte az uszoda szabálykönyvét, ahol meg is találta a szoptatásra vonatkozó tiltást, de elkeserítőnek tartja. Véleménye szerint nem véletlen, hogy ilyen a szoptatási arány ezen a környéken, hisz az emberek nem elég támogatóak a szoptató anyákkal.

Egy másik anya hasonlóképp járt, nem is messze onnan
A közeli Middleportban az első gyermekes, 19 éves anyának, Chloe Hattersley-nek hasonló "élményben" volt része. Szintén babaúszáson vettek részt 17 hónapos fiával, Milo-val, amikor kisfia jelezte igényét, és Chloe gyorsan megszoptatta. Elmondása szerint nem ez volt az első eset, de most először történt meg, hogy az úszómester rákiabált, hogy ezt ne csinálja.

- Mindenki bámult. Általában kiállok magamért, de akkor annyira zavarba jöttem, hogy kijöttem a vízből. Hivatalosan panaszt tettem, mert úgy érzem, ez diszkrimináció.


(illusztráció)

Az uszoda vezetője megvédte álláspontjukat
- Nagyon sok területünk van a medencénél, ahol a szoptatás zavartalanul megtörténhet, és támogatjuk is ezt, de azt kérjük, hogy a szoptatás ne a medencében történjen. Figyelembe vesszük az anyukáktól érkező visszajelzéseket, és próbálunk kialakítani egy közös, mindenki számára elfogadható megoldást - hangsúlyozta.

Forrás: Mirror
Fotó: Pxhere; James Ward/Caters News

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.29