Megkeresztelték Harry herceg és Meghan Markle kisfiát! Friss fotókon a kis Archie és az egész királyi família

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Megkeresztelték Harry herceg és Meghan Markle kisfiát! Friss fotókon a kis Archie és az egész királyi família 2019. július 6-án, szombaton megkeresztelték Harry herceg és Meghan Markle első gyermekét, a most már 2 hónapos Archie-t. Az eseményen a királynő nem vett részt, de a királyi család több tagja igen. Harry herceg és Meghan Markle a nyilvánosság kihagyásával tartotta meg első gyermekük, a két hónapos Archie Harrison Mountbatten-Windsor keresztelőjét, ami sok rajongót felháborított - pedig ezt igazán megszokhatták volna már tőlük.

A hercegi keresztelőre 2019. július 6-án, szombaton került sor a Windsor Kastély privát kápolnájában, és bár még a meghívott vendégekről sem készítettek fotót, a hercegi pár néhány órával a ceremónia után megosztott két képet a hivatalos Instagram oldalán.

Meghívták Diana hercegnő két nővérét is
Az egyik, meghittebb fotón a kis Archie a szüleivel látható, a másik, hivatalosabb fotón Sussex hercege és hercegnéje, no, meg a kis ünnepelt körül ott a népesebb család Vilmos herceggel, Katalin hercegnővel, Károly herceggel és feleségével, Meghan Markle édesanyjával, valamint a háttérben ott áll Harry és Vilmos tragikusan elhunyt édesanyja, Diana hercegnő két nővére, Lady Jane Fellowes és Lady Sarah McCorquodale is. Sajnos a királynő, II. Erzsébet hivatalos elfoglaltságai miatt nem tudott ott lenni az eseményen - csakúgy, mint korábban Vilmosék legkisebb gyermeke, Lajos herceg keresztelőjén sem.


A hivatalos fotó a keresztelőről

Már az elejétől kezdve titkolóztak
Archie születését egyébként már a kezdetektől titkolózás övezte. A brit sajtó korábban, udvari forrásokat idéző értesülései alapján még azt írta, hogy Meghan a királynő windsori rezidenciájának közelében lévő otthonukban, vagyis nem kórházban kívánta megszülni első gyermekét, és azt sem akarta, hogy a királyi család orvosai jelen legyenek a szülés közben.

Az mindenesetre a kezdetektől egyértelmű volt, hogy a hercegnő nem a királyi család által rendszeresen használt londoni St. Mary's kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozza világra gyermekét. Itt született Harry és bátyja, Vilmos herceg, valamint Vilmos és felesége, Katalin hercegnő három gyermeke is.

A Lindo Wing klinika azzal büszkélkedhet, hogy az Egyesült Királyság két majdani uralkodója - vagyis Vilmos és elsőszülött fia, György - is a falai között jött a világra. Vilmos és Katalin mindhárom gyermekének születését rendkívüli sajtófelhajtás kísérte, és mindhárom újszülöttet világra jövetelük után alig néhány órával megmutatták a médiának.


Már két hónapos Archie - a fotó a keresztelőn készült

Csak később derült ki, hol született a kis Archie
Meghan és Harry azonban már a szülés előtti hónapokban egyértelművé tette, hogy ilyesmiről az ő gyermekük születése után szó sem lehet. Ennek jegyében Archie születésének napján is teljes volt a kommunikációs zűrzavar.

A Buckingham-palota - a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala - először azt jelentette be 2019. május 6-án késő délután, hogy Meghan hercegnő vajúdik. Alig fél órával később, Harry herceg személyes tájékoztatásából viszont kiderült, hogy a kisfiú már hosszú órákkal a szülés megindulásáról szóló hivatalos bejelentés előtt, hajnalban a világra jött, arra pedig további tizenegy napig, a születési anyakönyvi kivonat kitöltéséig kellett várni, hogy kiderüljön, a hercegi utód a Great Portland Streeten működő Portland kórházban született. (Az angol-walesi családjogi törvény alapján az újszülötteket világra jöttük után legkésőbb 42 nappal kell bejegyeztetni a területileg illetékes tanácsnál.)

A kis utódnak nincs hercegi címe
Archie születési kivonatán, a gyermek nevének rubrikájában csak az Archie Harrison Mountbatten-Windsor név szerepel, külön titulusok nélkül, mivel hercegi címeket a gyermek egyelőre nem kapott, és a szülők állítólag nem is szeretnék, ha kapna. Ennek eldöntése mindazonáltal II. Erzsébet királynő hatásköre. Archie születési anyakönyvi kivonatában ugyanakkor a szülők foglalkozását feltüntető rubrikába az Egyesült Királyság hercege, illetve hercegnője megjelölés került. (A házaspárnak az esküvőjük után adományozta a királynő a Sussex hercege, illetve a Sussex hercegnője címet.)

Forrás: MTI, Instagram/SussexRoyal
Fotó: Instagram/SussexRoyal - Chris Allerton

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.07.08