Mikor született a gyermeked? Ennek az ajándéknak örül a legjobban! - Ajándék ötletek karácsonyra gyerekeknek horoszkóp szerint

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


Mikor született a gyermeked? Ennek az ajándéknak örül a legjobban! - Ajándék ötletek karácsonyra gyerekeknek horoszkóp szerint Hogyan élik meg az ünnepeket a gyerekek, milyen játékokra vágynak és mit gondolhatnak a várva várt Jézuskáról? Mit szeretnének a Kos gyermekek, mi az álmuk a Halaknak? Talán ebben is súgnak a csillagok. Segítő tippeket találsz összeállításunkban.

Hogyan élik meg az ünnepeket a gyerekek, milyen játékokra vágynak és mit gondolhatnak a várva várt Jézuskáról? Mit szeretnének a Kos gyermekek, mi az álmuk a Halaknak? Talán ebben is súgnak a csillagok. Segítő tippeket találsz összeállításunkban.


Nagy karácsonyi ajándék-horoszkóp - 2017

 

AsztrokariKos (III. 21 - IV. 19.)

A kis Kos alig várja a Jézuskát, a Karácsonyt, az élettel teli pezsgést, a nyüzsgő és mozgalmas napokat, amik tele vannak az izgalmas várakozás titokzatos tüzével. Végre történik valami nem megszokott, és valami érdekes, új játék is várható, mert a régiek már eléggé unalmasak, vagy leharcoltak. Az Ünnep idején ráadásul, jó eséllyel mindig lesz valaki, aki lépést tud tartani mozgással kapcsolatos igényeivel.

Lehet korcsolyázni, játszóházba menni vagy a barátoknál tölteni néhány órát, ugrálni, futkosni, mozogni. Erre nagy szüksége van a család minden tagjának ahhoz, hogy a kis Kos nyugton végig ülje az ünnepi menüt, és ne randalírozzon már az ünnep első napján. Számára a lényeg, hogy ne legyenek merev szabályok és élére vasalt tiszta ruha.

A neki választott játék lényege a mozgás, az akció, akár társasjátékról, akár valamilyen más gyermekjátékról van is szó. Amire leginkább vágyna, azok a harci eszközök, fegyverek, fa vagy lézerkard, katona, rendőrautó esetleg egy szuper gyors versenyautó pálya. Még a lányok is kedvelhetik a több darabból álló, szétszedhető, technikai játékokat vagy az ugrálóvárat.
Képzeletében Jézus azért született, hogy békés eszközökkel győzelmet arasson az égi és földi, gonosz erőkkel szemben.


AsztrokariBika (IV. 20 - V. 20.)

A Bika gyermek már egy nyugodtabb, csendesebb energia. Az ünnepeket, természetesen a szokásos ajándékok mellett, a sok-sok finomság miatt is várja, amik a meséből ismert „Terülj, terülj asztalkám”-ra emlékeztetik. A meséket egyébként is imádja, ilyenkor pedig biztosan akad valaki, akinek van ideje mesélni neki féltve őrzött könyvei valamelyikéből, vagy abból, amit az egész család kívülről fúj már, annyiszor kérte a kis gyerkőc.

A fa öltöztetése idejére egy közös mozizás lehet a legjobb választás, ahol csak ülni és hallgatni kell a csodálatos, mesés történetet (némi nasival kísérve az egészet). Egy kényelmes, beszélgetős séta is jó ötlet lehet. Egy biztos, az ünnepek körül nem kell nagy felhajtást csinálni, inkább a nyugis, csendes készülődés az, amire szüksége van, arra, hogy minden a megszokott rendben történjen.

A karácsonyfa alatt is inkább nyugis játékokat szeretne látni. Olyat, ami esetleg meglévő gyűjteményét gyarapítja, vagy a kézi alkotáshoz használható (gyurma, agyagozó készlet), esetleg a kényelmét biztosítja a mindennapokban. Babából az a legjobb, amit lehet fésülni, öltöztetni, de nagyon örül annak az ajándéknak is, amit meg lehet enni. A puha, odabújós, gyömöszölhető plüssöknek is örülni fog, vagy egy klasszikus mese DVD-nek.
Képzeletében Jézus azért született, hogy békés jólétet és bőséget teremtsen a földön mindenki számára.


AsztrokariIkrek (V. 21 - VI. 21.)

Az Ikrek kisgyermek már alig várja az ünnepi nyüzsgést, amikor végre kedvére beszélgethet mindenkivel, amikor végre meghallgatják őt is, hiszen annyi mondanivalója van és olyan sok kérdése! Érdekli minden információ, ami a karácsonnyal, a Jézuskával kapcsolatos. Ki hozza az ajándékot, ki valójában a Jézuska, miért állítunk karácsonyfát, stb., stb., stb.

Az állandó zümmögés mellett szívesen segít az ünnepi készülődésben, de csakis könnyen elvégezhető feladatokba vonható be, amit rövid idő alatt elvégezhet. Őt nyugodtan el lehet vinni vásárolni, ajándékot venni, a lényeg nála a mozgás, a forgatag és a beszélgetés. Lehet vele vendégeskedni, végigjárni az összes közeli rokont karácsony tájékán. A fa díszítésének idejére egy csacsogós séta, játszóház, vagy baráti összejövetel a legjobb választás.

Ajándéknak természetesen egy jó (például ismeretterjesztő) könyv a legjobb választás, a társasok közül pedig azt szereti, amelyikben fontos szerepe van a beszédnek, vagy a kézzel-lábbal való kommunikációnak. Nem biztos, hogy a legdrágább játékra vágyik, hiszen azokat amúgy is hamar megunja. Jöhetnek tehát a könyvek, DVD-k, babák, kártyák, építőjátékok, de minden csakis kettesével.
Képzeletében Jézus azért született, hogy összekösse az embereket, bárhol is éljenek a földön.


AsztrokariRák (VI. 22 - VII. 22.)

A kis Rákoknak nincsen fontosabb a családi együttlétnél, a meghitt közös készülődésnél. Ezért valósággal imádják a Karácsonyt. Együtt a család, a nagyon szűk rokonság, nincsenek idegenek, csakis azok, akiket jól ismer és szeret. Ha már nagyobb, jól bevonható a sütés-főzésbe, de még a takarításba is.

Az igazi ajándékot számára a családtagok együttléte, a beszélgetések, emlékek felidézése, és nem mellesleg az étkezés közös öröme nyújtja. A Rák gyermek már egészen pici korában szívesen hallgat családi történeteket, anekdotákat, amiket ő is továbbadhat majd sok-sok év múlva. És természetesen, szinte szóról szóra emlékezni fog minden történetre és minden ünnepre is. Mivel ő maga nagyra értékeli a saját készítésű ajándékokat, érdemes együtt kitalálni és közösen megalkotni az egyedi meglepiket.

A Jézuskától a legjobban egy kis állatkát szeretne kapni, akiről gondoskodhat, kiélheti anyáskodós-gondoskodós késztetéseit. Persze ilyen szempontból a legideálisabb egy játék kisbaba, vagy egy interaktív figura. Még kisfiúként is örülne egy babakonyhának, hiszen anyukáját nagyon szereti utánozni. A karácsonyfa alá így babázáshoz, főzéshez szükséges eszközök, memóriajáték, társasjáték, rajzeszközök kerülhetnek. Tipikusan neki való az otthoni kis házikó, sátor is.
Képzeletében Jézus azért született, hogy gondoskodjon a szegényekről, az elesettekről és a gyermekekről.


AsztrokariOroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Az Oroszlán gyermekek számára már az ünnepi készülődés is a saját nagyszerűségük méltó ünnepléséhez való előkészület, hiszen kizárólag ő kapja ilyenkor a legértékesebb ajándékot, és egyébként is az egész felfordulás csak miatta van. A legdíszesebb doboz is neki jár és illik a legnagyobb karácsonyfát megvenni ott, ahol Oroszlán csemete van.

A finom ételek neki készülnek, a rokonok csak miatta érkeznek látogatóba ajándékokkal tömött táskáikkal. Lecsendesítésére a legjobb, ha alkotásra biztatjuk, mégpedig olyanra, amitől mindenki álla leesik, ha majd előáll vele. Kérhetjük tőle, hogy építsen egy hatalmas várat, rajzoljon egy csodálatos házat, vagy tanuljunk meg együtt egy verset (mondókát, rövid mesét), amit aztán előadhat és természetesen hatalmas tapsot zsebelhet be érte.

Játéknak természetesen az a legjobb, ami a legdrágább, ami csak neki lehet, másnak nem. Ajándéknak egyébként jó választás egy királyos/királylányos jelmez, koronával, és egyéb színházas és szereplős játékokhoz való kiegészítő (bábok, paraván, jelmezek, zeneszerszámok, mikrofon, fiúknak játékfegyverek, stb.). Ha már nagyobb a csemete, az arany/aranyszínű kiegészítők, ékszerek a leghatásosabbak.
Képzeletében Jézus azért született, hogy igazságosan uralkodjon égen és földön, mindenek felett.


AsztrokariSzűz ( VIII. 23 - IX. 22. )

A Szűz gyermek szívesen készül, segít, végzi a dolgát, pakol, rámol, hiszen munkájának (főleg karácsony idején) valóban eredménye lesz, a Jézuska pedig csakis a tiszta, rendes helyekre viszi el ajándékait, és kizárólag a jó gyermekeknek. Így szívesen részt vesz mindenben, ami a megérdemelt (kiérdemelt) ajándékot hozza meg számára. Elpakol a szobájában, ha már nagyobbacska, akár egyedül is.

A fa díszítésének idejére be lehet iktatni egy fontos vásárlási utat, egy kellemes sétát a játszótérre, de leköti a színezés, festés, gyurmázás, nyomdázás is. Mivel fejlett a kritikai érzéke, vigyázz kikkel kerültök kapcsolatba az ünnepek alatt, hiszen véleményét nyersen közölheti mindenkivel.

Ajándéknak (már egészen kicsiként is) szereti a hasznos dolgokat, ezért örülni fog a szerelős, pakolós, dolgozós játékoknak egyaránt. A lényeg, hogy a játék ne legyen túl elvont. Mindenféle rendszerező, összerakós, fűzögetős, hajtogathatós játék jó választás számára. A kocka, építő játék, babák, autók (mindenféle kellékekkel), szintén örömet tud okozni a Szűz gyerkőcöknek, de jöhetnek a színezők, feladatlapok, vagy egyéb, a rendszerezéshez szükséges elemek is (mappa, doboz, tartó például).
Képzeletében Jézus arra született, hogy valódi tisztaságot és rendet teremtsen a világban.


AsztrokariMérleg ( IX. 23 - X. 22. )

A Mérleg gyermeknek az ünnepek a legszebb napok az életben. Cicoma, díszítés, társaság, megmutatás és megmutatkozás. A jól megérdemelt dicséretek bezsebelése miatt valósággal imádja a karácsonyt. Ehhez elég, ha a ruháját, a játékait vagy a kedvességét, figyelmességét dicsérik. Mivel fejlett a szépérzéke, számára már egész pici korában fontos lesz az összhang mindenben. Ezért lehet nyugodtan bevonni a lakás, az ünnepi asztal, illetve a sütik vagy szendvicsek feldíszítésébe.

Ő az, aki szívesen kiáll szerepelni, produkálja magát a családtagok előtt, hiszen fontos neki a folyamatos figyelem és dicséret, a visszajelzés arról, hogy ő milyen szép, okos, jól nevelt, illemtudó, azaz mennyire rendben van. A fa öltöztetése idejére el lehet vinni plázázni, szépen kiöltöztetve, hogy mindenki rá figyeljen és persze irigyelje őt és kísérőjét.

A kis Mérleg számára, természetesen, a társasjátékok a legjobb választás, amit ettől kezdve folyamatosan kell vele játszani. A lényeg, hogy közösen, együtt. Emellett a szép ruháknak, kiegészítőknek, tükröknek, ékszereknek, vagy egy új órának örülhet a legjobban. Kislányoknak jöhet mindenféle hajba való (pánt, gumi, csat), és egyéb ékszer, öltöztetős baba, gyöngyfűző. Fiúknak színezők, kifestők, autók és az említett társasok tehetők a fa alá. Képzeletében Jézus arra született, hogy harmóniát vigyen a hétköznapokba, és persze, hogy csodálják.


AsztrokariSkorpió ( X. 23 - XI. 21. )

A kis Skorpiónak az ünnep a titkokról szól. A titkok és azok megfejtése egész életében kísérni (és kísérteni) fogja. Pici korában a titok a karácsonyfa maga, majd az alá varázsolódott ajándékok, aztán az ünnep tényleges mivolta. Neki e téren nem lehet mellébeszélni, úgyis kideríti, mi az igazság. A családi meghitt beszélgetéseket is alig várja, hiszen rejtett dolgok, titkok szivároghatnak ki. Általában csendben figyel mindenre és mindenkire.

A család előtti szerepeltetés felejtős, ő inkább zárkózott típus. Csak szűk családi körben nyílik ki, ha érzi a felé áradó őszinte szeretetet és elfogadást. Nehezen lehet őt becsapni, így a világ legtermészetesebb módján kell a fa öltöztetésének idejére elvinni játszótérre, vagy egy titkos búvóhelyre.

Játékként a nyomozós, kincskeresős, varázslásos, tündéres, boszorkányos játékok, a titkokról szóló könyvek az igazán neki való ajándékok. Egy bűvészes doboz, játék műtős készlet, orvosos - operációs játék is remek választás. Mivel kíváncsi, mi van a dolgok mögött, nem kell csodálkozni, ha új játékait idő előtt szétszedi, esetleg elrontja.
Képzeletében Jézus azért született, hogy titkát egy életen át fejtegessék az emberek.


AsztrokariNyilas ( XI. 22 - XII. 21. )

A kis Nyilas gyermek számára az Ünnep az igazi bőségről, a túlzásokról, és persze a vidám nyüzsgésről szól. Ez nagyon kell neki, hisz a folyamatos változás létszükséglete, ezért is nem tud megülni egy helyben sokáig. Neki annyi célja, felfedezni valója van, annyi az ismeretlen dolog a számára, amivel mielőbb meg kell ismerkednie, hogy nem ér rá, neki haladnia kell és megismerni mindent. Jópofa, kedves, szellemes kis lény, aki szereti produkálni magát, ezért lehet sokszor a társaság középpontjában már egészen kicsi korában.

Az ünnepekben a hangulat fogja meg leginkább és már kisgyermekként próbálja megérteni az ünnepek igazi lényegét, üzenetét, szellemiségét. Ösztönösen vonzódik a pompához, ceremóniához, ezért kell a díszes asztal, a szép ruha és ezért is kell őt minden karácsonykor elvinni templomba.

Játékból a lehető legnagyobbat szeretné megkapni, és szinte mindegy, mi az, hisz úgyis hamar megunja (nagy baba, nagy autó, nagy kockák, stb.). Általában vonzódnak a lovakhoz, ezért valamilyen lovas játéknak biztosan örülni fog. A hintaló, játék lovacska, én kicsi pónim, ugráló póni, plüss vagy interaktív lovacska, lovas mintájú, formájú tartó vagy doboz, stb., mind jöhet. Remek választás egy darts vagy célbadobós játék, szobateke és az ismeretterjesztő filmek, könyvek is.
Képzeletében Jézus azért született, hogy az egyetlen igaz hitet hirdesse szerte a világon és hogy minél hatalmasabbá tegye őt magát is.


AsztrokariBak ( XII. 22 - I. 19. )

A Bak kisgyermek nagyon komoly, épp ezért veszi nagyon komolyan az ünnepi készülődést is. Mindennek meghatározott sorrendben, a szokásokhoz híven kell történni. A hagyományokhoz ragaszkodva nehezen változtat, még a legapróbb részletekben is vonalas, hagyománytisztelő.  Mivel minden részlet fontos számára, így az ünnephez illő, megfelelő öltözet is, aminek része például az „élére vasalt” nadrág.

Az ünnepi készülődésben nyugodtan rá lehet bízni feladatokat, azokat általában megbízhatóan teljesíti, de fontos, hogy a cél kellőképpen motiválja őt. Nem nagyon szereti a zajos nyüzsgést, inkább szűk családi körben ünnepelne. Szerepelni akkor hajlandó csak, ha úgy érzi, szülei elvárják azt tőle. Egyébként jó, ha ugyanakkor hozza a Jézuska az ajándékot, és az ünnepi menü is ugyanakkor kerül az asztalra. A fa öltöztetésének napján észérvekkel vihető ki a lakásból.

Játékból a legjobbat szeretné megkapni, ami értékes és időtálló. Jó ajándék lehet az építőjáték, gyurma, a stratégiai játékok, a sakk, az IQ és más képességfejlesztők, Monopoly, a tudományos könyvek, vagy DVD-k. Fiúknak vásárolható kocka, szerelős játék, autó, lányoknak pedig babaszoba babával és különféle kellékekkel. Mivel takarékos, beosztó, a pénznek mindig roppant mód örül, azt nem költi fölöslegesen, meggondolatlanul. Jó választás számára egy remek óra is, hisz számára az idő egész életében meghatározó jelentőségű.
Képzeletében a kis Jézus azért született, mert ez a világ rendje, és emellett azért, hogy segítse őt céljai elérésében.


AsztrokariVízöntő ( I. 20 - II. 18. )

A Vízöntő gyermek kissé önfejű és legbosszantóbb tulajdonsága, hogy mindig mást akar, mint ami éppen van. Szeret szabadon dönteni, sokszor ellenáll mindenfajta kérésnek, ezért hatalmas türelmet igényel. Épp ezért jobb, ha bevonjuk a tervezésbe, a döntésekbe, az ünnepi előkészületekbe, mert így legalább azt érzi, ő döntött, ő szerette volna éppen úgy, ahogy végül is lett. Azonban ne csodálkozz azon, ha meggondolja magát, és egy idő múlva már teljesen mást gondol és akar. Kreatív, rengeteg ötlete van, mindenhez hozzá tud szólni, de néha csak azért sem mondja el, mit gondol. Ő az, akinek hiába magyarázod órákig mi illik és mi nem, biztosan kudarcot vallasz vele. Számára a hagyományok megreformálandó dolgok.

Az ünnepeket viszont imádja, hiszen történik valami nem megszokott és felpezsdül az élet körülötte. Ilyenkor lehet adományozni is, ami számára mindig fontos lesz. Nehéz és egyben könnyű is meglepni, mivel minden újnak határtalanul örül, viszont az újdonság varázsa hamar el is illan nála. Egy játékboltban ő az, aki minden játékot ki akar próbálni, és még a csomagolás is elvarázsolja. Rajong a különlegességekért, az elektromos dolgokért, számítógépes játékokért, a csillagászati könyvekért, vagy repülőkért. Neki találták ki a szabadulós játékokat. Örülne az extravagáns kiegészítőknek és minden bohócos kelléknek.
Azt gondolja, hogy Jézus azért született, hogy új utakat mutatva szabadítsa fel az embereket, tegye szabaddá az állatokat és mentse meg a földet.


AsztrokariHalak ( II. 19 - III. 20. )

A kis Halak számára az ünnep maga a mesevilág, hiszen ilyenkor a mesék varázslatos világában érezheti magát. Teljesülnek kívánságai, a család minden tagja boldog, angyalok szállnak alá, a Mikulás szánját az égi úton húzzák beszélő szarvasai, a manók készítik az ajándékokat, és egyáltalán az egész világ, a felnőttek túl racionális világa végre egy hatalmas mesekönyvvé változik. A mese végre valósággá válik. Teljesen elbűvöli a gyertya varázslatos fénye, a csillagszóró ezernyi szikrája, a fenyő csodás emlékeket idéző illata, az ismert karácsonyi dallamok és az a nagy szeretet, ami ilyenkor áthatja az egész világot. Mesés tündérruhában várni az ajándékokra, ennél nagyobb boldogság nem létezik számára. Az ünnepi előkészületekben épp ezért nagy lelkesedéssel vesz részt.

Próbálj meg csodás családi hagyományokat teremteni, amiket ő is szívesen ad majd tovább! A legjobb ajándék számára, szinte minden életkorban egy akvárium, kicsi kis halakkal. Jó választás lehet valamilyen mentős, megmentős, gyógyítós készlet, a „vizes” játékok, a rajzhoz, festéshez való eszközök, vagy egy ékszerkészítő szett. Mesekönyvből, képes albumokból nem lehet neki eleget venni. Mesehősök kellékei, eszközei, ruhái is boldoggá teszik. A lényeg nála mindig az, ha te boldog vagy, ő is örülni fog!
Képzeletében a kis Jézus azért született, hogy a valódi, önzetlen szeretetet hordozva tanítsa meg szeretni a föld minden lakóját, legyen az ember, állat vagy növény.

Szerző: Iveszics Tünde
Fotók: Pixabay, Freepik/asierrelampagoestudio

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


2017.12.08